2016-09-20 13:11

2016-09-20 13:11

Vernissage på födelsedag

SÄFFLE: Professor Anders Klevmarken från Tösse ställer ut bilder

På lördag fyller professorn Anders Klevmarken från Tösse 75 år. Det firar han med en bildutställning på Krokstad herrgård i Säffle.

”Mellan fantasi och verklighet – måleri och fotografi” heter utställningen som hålls i herrgårdens galleri. Anders Klevmarken har alltid varit intresserad av att uttrycka sig genom bilder. På gymnasiet hade han under en tid stjärnfotografen Lennart af Petersen som handledare, men efter studenten lades kameran på sparlåga till förmån för arbete och familj. Först på senare år, efter pensioneringen, har Klevemarken kunnat höja sin ambitionsnivå som fotograf igen.

Studerat Suttner

Vid sidan av fotograferandet försöker Anders Klevemarken även utveckla sin förmåga som målande amatörkonstnär. Bland annat har han deltagit i ett par av George Suttners sommarskolor och sedan några år är han även medlem i Galleri Olika, där han har medverkat i ett antal utställningar.

Från 1994 tills han gick i pension 2007 var Anders Klevmarken professor emeritus i ekonometri vid Uppsala universitet.

”Mellan fantasi och verklighet – måleri och fotografi” heter utställningen som hålls i herrgårdens galleri. Anders Klevmarken har alltid varit intresserad av att uttrycka sig genom bilder. På gymnasiet hade han under en tid stjärnfotografen Lennart af Petersen som handledare, men efter studenten lades kameran på sparlåga till förmån för arbete och familj. Först på senare år, efter pensioneringen, har Klevemarken kunnat höja sin ambitionsnivå som fotograf igen.

Studerat Suttner

Vid sidan av fotograferandet försöker Anders Klevemarken även utveckla sin förmåga som målande amatörkonstnär. Bland annat har han deltagit i ett par av George Suttners sommarskolor och sedan några år är han även medlem i Galleri Olika, där han har medverkat i ett antal utställningar.

Från 1994 tills han gick i pension 2007 var Anders Klevmarken professor emeritus i ekonometri vid Uppsala universitet.