2016-09-19 18:08

2016-09-19 18:08

Hundsport serverades till kaffet

ÅMÅL: Damer från brukshundklubben höll i agilityuppvisning på äldreboenden

Invånarna på Åmålsgården fick sig i torsdags lite hundsport till elvakaffet.
Fyra damer från Åmåls brukshundklubb kom på besök med sina hundar för en agilityuppvisning på innergården.

Initiativtagaren Bitte Cervin har i samband med att hon tränat sin dansk-svenska gårdshund Mojje till terapihund lärt känna många av dem som bor och arbetar på Åmåls särskilda boenden. Nu hade hon tagit med sig fyra vänner från Åmåls brukshundklubb för att visa agility och en bana med slalompinnar, tunnlar och hopphinder hade satts upp på gräsmattan i Åmålsgårdens stora trädgård.

Totalt var det sex hundar av olika raser som visade hur hundsportens hinderbanelöpning går till. Särskilt stolt var Lena Alm. Vid andra varvet klarade hennes dvärgschnauzer Roffe för allra första gången att springa genom den platta tunneln utan att någon höll upp öppningen.

Märta Haby, Lena Alm och Margareta Bråberg har alla gått agilitykurs med Bitte Cervin och sedan har de fortsatt att träna tillsammans med sina hundar.

Många som kommit

Uppvisningen hade lockat storpublik. Ett drygt 30-tal personer hade kommit till Träffpunkten för att se hundarna och dricka elvakaffe. Från en avdelning var det närmast hundraprocentig uppslutning.

Det var högsommarvärme och skuggplatserna var populärast. Rullatorerna stod på rad och fungerade också bra som serveringsbord när det blev dags för kaffet. Rune Carlsson hörde dock till dem som föredrog att sitta solen. Han älskar solen och sjön och tyckte det var trevligt med hundarna. Själv har han bara haft katt.

– Jag kan inte bedöma uppvisningen. Jag tyckte det var bra, men eftersom jag aldrig har sett agility förut så är det svårt att sätta betyg, säger han.

Dagen innan hade även Adolsbergs särskilda boende fått ta del av agilityuppvisningen och tidigare i år även Solsäter i Tösse.

Initiativtagaren Bitte Cervin har i samband med att hon tränat sin dansk-svenska gårdshund Mojje till terapihund lärt känna många av dem som bor och arbetar på Åmåls särskilda boenden. Nu hade hon tagit med sig fyra vänner från Åmåls brukshundklubb för att visa agility och en bana med slalompinnar, tunnlar och hopphinder hade satts upp på gräsmattan i Åmålsgårdens stora trädgård.

Totalt var det sex hundar av olika raser som visade hur hundsportens hinderbanelöpning går till. Särskilt stolt var Lena Alm. Vid andra varvet klarade hennes dvärgschnauzer Roffe för allra första gången att springa genom den platta tunneln utan att någon höll upp öppningen.

Märta Haby, Lena Alm och Margareta Bråberg har alla gått agilitykurs med Bitte Cervin och sedan har de fortsatt att träna tillsammans med sina hundar.

Många som kommit

Uppvisningen hade lockat storpublik. Ett drygt 30-tal personer hade kommit till Träffpunkten för att se hundarna och dricka elvakaffe. Från en avdelning var det närmast hundraprocentig uppslutning.

Det var högsommarvärme och skuggplatserna var populärast. Rullatorerna stod på rad och fungerade också bra som serveringsbord när det blev dags för kaffet. Rune Carlsson hörde dock till dem som föredrog att sitta solen. Han älskar solen och sjön och tyckte det var trevligt med hundarna. Själv har han bara haft katt.

– Jag kan inte bedöma uppvisningen. Jag tyckte det var bra, men eftersom jag aldrig har sett agility förut så är det svårt att sätta betyg, säger han.

Dagen innan hade även Adolsbergs särskilda boende fått ta del av agilityuppvisningen och tidigare i år även Solsäter i Tösse.