2016-09-16 14:44

2016-09-16 14:44

Samarbete inger hopp

MELLERUD: Tre körer framför nyskrivet verk på Kulturbruket

Som en del av kultur- och hållbarhetsarbetet i Melleruds kommun ska tre körer framföra det nyskrivna ljudkonstverket ”Hopp” på Kulturbruket den 12 november. Repetitionerna har precis startat.

Bakom ”Hopp” står musikern Simon Ljungman och miljökonsulten Mats Alfredsson, som vill få publiken att tänka till om hur vi egentligen tar han om vår jord. Kan vi göra rätt? Eller snarare: Kan vi göra fel på ett bättre sätt? Det är frågeställningarna som duon tar avstamp i.

Åttonde kommunen

– Föreställningen är som en besvärjelse i en tid som ibland kan verka fylld av hopplöshet och dystra framtidsutsikter. Vi vill väcka liv i det meningsfulla och det gemensamma och sprida en hoppfull energi till publiken, säger Mats Alfredsson.

”Hopp” premiärspelades 2015 och har sedan dess satts upp i sju västsvenska kommuner. Närmast på tur är Mellerud, där pjäsen ges på Kulturbruket den 12 november.

– Det är fantastiskt vilket engagemang som ”Hopp” väcker var vi än spelar. Musiken och texterna verkar svara mot ett behov som människor har att uppleva och vara i det positiva och hoppfulla i en tid när det pratas så mycket om hoten mot miljön och säkerheten, säger Simon Ljungman, som tillsammans med vuxenkören Vokalerna från Kungälv har medverkat i samtliga föreställningar.

Två lokala körer

På Kulturbruket medverkar även Melleruds kulturskola, samt det estetiska programmets ungdomskör. Repetitionerna inleddes under avslappnade former på onsdagen.

– Det kommer att bli en häftig upplevelse att sjunga ”Hopp” tillsammans med de duktiga körerna, säger Mats Alfredson.

I samband med föreställningen kommer det även att anordnas en miljömässa där montrarna ska fyllas av olika organisationer, företag och verksamheter.

Bakom ”Hopp” står musikern Simon Ljungman och miljökonsulten Mats Alfredsson, som vill få publiken att tänka till om hur vi egentligen tar han om vår jord. Kan vi göra rätt? Eller snarare: Kan vi göra fel på ett bättre sätt? Det är frågeställningarna som duon tar avstamp i.

Åttonde kommunen

– Föreställningen är som en besvärjelse i en tid som ibland kan verka fylld av hopplöshet och dystra framtidsutsikter. Vi vill väcka liv i det meningsfulla och det gemensamma och sprida en hoppfull energi till publiken, säger Mats Alfredsson.

”Hopp” premiärspelades 2015 och har sedan dess satts upp i sju västsvenska kommuner. Närmast på tur är Mellerud, där pjäsen ges på Kulturbruket den 12 november.

– Det är fantastiskt vilket engagemang som ”Hopp” väcker var vi än spelar. Musiken och texterna verkar svara mot ett behov som människor har att uppleva och vara i det positiva och hoppfulla i en tid när det pratas så mycket om hoten mot miljön och säkerheten, säger Simon Ljungman, som tillsammans med vuxenkören Vokalerna från Kungälv har medverkat i samtliga föreställningar.

Två lokala körer

På Kulturbruket medverkar även Melleruds kulturskola, samt det estetiska programmets ungdomskör. Repetitionerna inleddes under avslappnade former på onsdagen.

– Det kommer att bli en häftig upplevelse att sjunga ”Hopp” tillsammans med de duktiga körerna, säger Mats Alfredson.

I samband med föreställningen kommer det även att anordnas en miljömässa där montrarna ska fyllas av olika organisationer, företag och verksamheter.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.