2016-09-09 09:56

2016-09-09 09:56

Kornelia Ljung uppvaktad av Barncancerpaddlarna

ÅMÅL: "Hon var så tuff och glad"

– Kornelia blev jätteglad, och det blev vi också. Vi hade en trevlig stund och mycket skratt blev det. Besnik Dautaj och Christoffer ”Coffe” Johansson paddlade Kanotmaraton för Barncancerfonden, nådde härom dagen sitt slutmål i tävlingen, vilket var att träffa cancersjuka Kornelia Ljung för att berätta om gåvan som ges i hennes namn.

Utmaningen var stor då varken Christoffer eller Besnik någon gång suttit i en kanot. Målet vara att uppmana de som trodde på dem skänka pengar till Barncancerfonden.

Så tuff tjej

Pengarna valde killarna att överlämna till Barncancerfonden i Kornelia Ljungs namn. Den tioåriga tjejen, med rötter i Bengtsfors och bosatt i Åmål, kämpar mot leukemi, och genomgår just nu behandlingar.

– Vi besökte Kornelia, berättade om insamlingen och överlämnade en tröja vi haft på kanotmaraton och lite annat, berättar Besnik Dautaj, som är imponerad.

– Hon var så tuff och bara skrattade och var glad, trots att vi märkte att hon både lider och har det svårt. Jag är säker på att hon kommer att klara det här, konstaterar Besnik och Christoffer, som berömmer Kornelias föräldrar för deras fantastiska engagemang och förmåga att hålla glädjen uppe.

– Vi ska följa deras resa och hoppas besöka henne igen längre fram.

Kornelias mamma Erika Ljung var glad åt beskedet. Det pågår en insamling till Barncancerfonden som startat för Kornelia, och den har som mål att nå 60 000 kronor. Med stödet från Besnik och ”Coffes” paddling kommer den att överträffa det målet med råge.

– Jag blir lycklig. Sådana här initiativ betyder så mycket för oss i en familj som är drabbad. Pengarna som samlas in går ända fram till forskning, enkla saker som kaffe på mottagningarna och clowner som kan roa de sjuka barnen, säger Erika Ljung.

Utmaningen var stor då varken Christoffer eller Besnik någon gång suttit i en kanot. Målet vara att uppmana de som trodde på dem skänka pengar till Barncancerfonden.

Så tuff tjej

Pengarna valde killarna att överlämna till Barncancerfonden i Kornelia Ljungs namn. Den tioåriga tjejen, med rötter i Bengtsfors och bosatt i Åmål, kämpar mot leukemi, och genomgår just nu behandlingar.

– Vi besökte Kornelia, berättade om insamlingen och överlämnade en tröja vi haft på kanotmaraton och lite annat, berättar Besnik Dautaj, som är imponerad.

– Hon var så tuff och bara skrattade och var glad, trots att vi märkte att hon både lider och har det svårt. Jag är säker på att hon kommer att klara det här, konstaterar Besnik och Christoffer, som berömmer Kornelias föräldrar för deras fantastiska engagemang och förmåga att hålla glädjen uppe.

– Vi ska följa deras resa och hoppas besöka henne igen längre fram.

Kornelias mamma Erika Ljung var glad åt beskedet. Det pågår en insamling till Barncancerfonden som startat för Kornelia, och den har som mål att nå 60 000 kronor. Med stödet från Besnik och ”Coffes” paddling kommer den att överträffa det målet med råge.

– Jag blir lycklig. Sådana här initiativ betyder så mycket för oss i en familj som är drabbad. Pengarna som samlas in går ända fram till forskning, enkla saker som kaffe på mottagningarna och clowner som kan roa de sjuka barnen, säger Erika Ljung.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.