2016-09-09 15:41

2016-09-09 15:41

Barnen dansade in årets ljusfest

ÅMÅL: Många vimlade i sommarvärmen

Folkvimmel. Barndisco, gatumusik och fullt med folk som flanerade i den ljumna septemberkvällen. Ljusfestens första kväll kantades av musik i alla dess former.

I torsdags inleddes årets ljusfest i Åmål med kvällsöppna butiker och musik på var och varannan gata.

På Skafferiets innergård dansade ett stort gäng barn loss bland ballonger och i röken från rökmaskinen. Breddbandet värmde upp barnen med ringdans till låtar som ”Du får inte stoppa köttbullar i näsan Markus” och ”En liten apa trillade i sängen” innan diskjockeyn tog över. Diskjockeyn satsade på säkra kort som ”Bada nakna” och ”Kizunguzungu” och melodifestivallåtarna såg ut att gå hem bland de dansande och skuttande barnen.

Klädde upp sig

Melissa Hadziev och Gabi Ostavkawicz hade dagen till ära klätt upp sig i passade discoutstyrsel – färgglada tröjor och peruk.

– Det är kul med disco, säger Gabi.

När discodängorna klingat ut fortsatte kvällen med en musikvandring i centrum. Några av Åmåls lokala talanger, Cajsa Svanström, Axel Agdur samt Tobias Fors och Jona Wilhelm höjde mysfaktorn medan dagsljuset ersattes av skenet från de många marschallerna.

Även de konstintresserade fick sitt lystmäte under torsdagskvällen. Konstnären Lars-Erik Ohlssons höll öppet i sin galleriatélje och på innergården visade han dessutom upp 170 verk på en storbildsskärm.

Mycket folk

Den ljumma sensommarkvällen lockade ut Åmålsborna som bland annat kunde avnjuta en fika på något av stans kaféer eller shoppa till reducerade priser i de kvällsöppna butikerna.

Gun-Britt Westbom-Johnsson kollade in utbudet på HW-Dam samtidigt som hon och butiksinnehavaren Eva Larsson ögnade igenom programmet för helgen.

– Jag åkte hit i helgen för att se ljusfesten och hälsa på mina släktingar, säger Gun-Britt som växte upp i Åmål men som numera bor i Mariestad.

I torsdags inleddes årets ljusfest i Åmål med kvällsöppna butiker och musik på var och varannan gata.

På Skafferiets innergård dansade ett stort gäng barn loss bland ballonger och i röken från rökmaskinen. Breddbandet värmde upp barnen med ringdans till låtar som ”Du får inte stoppa köttbullar i näsan Markus” och ”En liten apa trillade i sängen” innan diskjockeyn tog över. Diskjockeyn satsade på säkra kort som ”Bada nakna” och ”Kizunguzungu” och melodifestivallåtarna såg ut att gå hem bland de dansande och skuttande barnen.

Klädde upp sig

Melissa Hadziev och Gabi Ostavkawicz hade dagen till ära klätt upp sig i passade discoutstyrsel – färgglada tröjor och peruk.

– Det är kul med disco, säger Gabi.

När discodängorna klingat ut fortsatte kvällen med en musikvandring i centrum. Några av Åmåls lokala talanger, Cajsa Svanström, Axel Agdur samt Tobias Fors och Jona Wilhelm höjde mysfaktorn medan dagsljuset ersattes av skenet från de många marschallerna.

Även de konstintresserade fick sitt lystmäte under torsdagskvällen. Konstnären Lars-Erik Ohlssons höll öppet i sin galleriatélje och på innergården visade han dessutom upp 170 verk på en storbildsskärm.

Mycket folk

Den ljumma sensommarkvällen lockade ut Åmålsborna som bland annat kunde avnjuta en fika på något av stans kaféer eller shoppa till reducerade priser i de kvällsöppna butikerna.

Gun-Britt Westbom-Johnsson kollade in utbudet på HW-Dam samtidigt som hon och butiksinnehavaren Eva Larsson ögnade igenom programmet för helgen.

– Jag åkte hit i helgen för att se ljusfesten och hälsa på mina släktingar, säger Gun-Britt som växte upp i Åmål men som numera bor i Mariestad.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.