2016-09-06 15:31

2016-09-06 15:31

Bengtsforsbor stödjer drabbad Åmålstjej

BENGTSFORS: Paddling för Barncancerfonden gav över 16 000 kronor

– Grymt, rent av sjukt bra respons och jättekul att så många följde oss för att se hur det gick. Vi drog in 16 350 kronor till Barncancerfonden och är väldigt glada för det, säger Besnik Dautaj som tillsammans med Christoffer ”Coffe” Johansson paddlade årets Kanotmaraton med ett insamlingsmål.

Få Bengtsforsbor undgick de båda killarnas beslut att med bara någon veckas möjlighet att lära sig paddla en tvåmannakajak, lova att fullfölja kanotmaran.

Utmaningen var stor då varken ”Coffe” eller Besnik någon gång suttit i en kanot. Än mindre en kajak. Målet vara att uppmana de som trodde på dem att swischa eller sätta in pengar på ett konto för Barncancerfonden. Det har i nuläget gett 16 350 kronor, men kanske kan bli mer då fler uttryckt att de skulle bidra.

Pengarna kommer killarna att överlämna till Barncancerfonden i Kornelia Ljungs namn. Den tioåriga tjejen, med rötter i Bengtsfors och bosatt i Åmål, kämpar mot leukemi, och genomgår just nu behandlingar. Kornelia Ljung var bland annat med vid den insamlingsgala mot cancer som hölls i Säffle.

Besöker Kornelia

– Vi ska besöka Kornelia, berätta om insamlingen och överlämna en tröja vi haft på kanotmaraton och lite annat, berättar Besnik Dautaj.

Kornelias mamma Erika Ljung är glad åt beskedet. Det pågår en insamling till Barncancerfonden som startat för Kornelia, och den har som mål att nå 60 000 kronor. Med stödet från Besnik och ”Coffes” paddling kommer den att överträffa det målet med råge.

– Jag blir lycklig. Sådana här initiativ betyder så mycket för oss i en familj som är drabbad. Pengarna som samlas in går ända fram till forskning, enkla saker som kaffe på mottagningarna och clowner som kan roa de sjuka barnen, säger Erika

Stafett nästa år

Att ta sig runt banan klarade de med viss marginal på tiden 9.51.40. Alltså med mer än en timma kvar till de 11 timmar deltagarna har på sig.

– Det gick mycket bättre än vi trodde, och var nog det roligaste jag gjort. När vi kom till Skåpafors och mötte allt jubel från folk, applåder och spexet på grundet, det var en höjdpunkt, säger Besnik.

Fick ni någon träningsvärk?

– Det får du fråga ”Coffe” om.... Han var grym. Det är klart att det kändes, men det var absolut inte sista gången vi paddlar. Nästa gång kanske det blir stafett med fler kompisar, säger Besnik Dautaj.

Få Bengtsforsbor undgick de båda killarnas beslut att med bara någon veckas möjlighet att lära sig paddla en tvåmannakajak, lova att fullfölja kanotmaran.

Utmaningen var stor då varken ”Coffe” eller Besnik någon gång suttit i en kanot. Än mindre en kajak. Målet vara att uppmana de som trodde på dem att swischa eller sätta in pengar på ett konto för Barncancerfonden. Det har i nuläget gett 16 350 kronor, men kanske kan bli mer då fler uttryckt att de skulle bidra.

Pengarna kommer killarna att överlämna till Barncancerfonden i Kornelia Ljungs namn. Den tioåriga tjejen, med rötter i Bengtsfors och bosatt i Åmål, kämpar mot leukemi, och genomgår just nu behandlingar. Kornelia Ljung var bland annat med vid den insamlingsgala mot cancer som hölls i Säffle.

Besöker Kornelia

– Vi ska besöka Kornelia, berätta om insamlingen och överlämna en tröja vi haft på kanotmaraton och lite annat, berättar Besnik Dautaj.

Kornelias mamma Erika Ljung är glad åt beskedet. Det pågår en insamling till Barncancerfonden som startat för Kornelia, och den har som mål att nå 60 000 kronor. Med stödet från Besnik och ”Coffes” paddling kommer den att överträffa det målet med råge.

– Jag blir lycklig. Sådana här initiativ betyder så mycket för oss i en familj som är drabbad. Pengarna som samlas in går ända fram till forskning, enkla saker som kaffe på mottagningarna och clowner som kan roa de sjuka barnen, säger Erika

Stafett nästa år

Att ta sig runt banan klarade de med viss marginal på tiden 9.51.40. Alltså med mer än en timma kvar till de 11 timmar deltagarna har på sig.

– Det gick mycket bättre än vi trodde, och var nog det roligaste jag gjort. När vi kom till Skåpafors och mötte allt jubel från folk, applåder och spexet på grundet, det var en höjdpunkt, säger Besnik.

Fick ni någon träningsvärk?

– Det får du fråga ”Coffe” om.... Han var grym. Det är klart att det kändes, men det var absolut inte sista gången vi paddlar. Nästa gång kanske det blir stafett med fler kompisar, säger Besnik Dautaj.