2016-08-10 09:53

2016-08-10 09:55

Fin debut för tollaren Viza

HUNDSPORT: Lydnadstävling hos Åmåls Brukshundklubb

Margareta Bråberg och Bamse, från Åmål men tävlande för Säffle Brukshundklubb, vann Åmåls lydnadstävling för hundar som avgjordes i helgen.
Enda hemmaekipaget, Emelie Jansson och tollaren Viza, svarade för en bra debut.

19 ekipage tävlade i 4 olika klasser när det var lydnadstävling hos Åmåls brukshundklubb. Enda tävlande för hemmaklubben var Emelie Jansson och hennes pigga tollare Viza på ett år och tre månader. Viza har redan hunnit titulera sig svensk viltspårschampion och även startat i tävlingsgrenen rallylydnad. Nu gjorde hon sin debut i tävlingslydnad.

Trots att ekipaget blev utan pris på sin debut så är Emelie Jansson mycket nöjd med dagen.

– Viza skötte sig utmärkt under tävlingen och jag är så nöjd med hennes härliga attityd. Det var en liten väntan innan vi skulle ut som nummer fyra för dagen i vår klass. Det är alltid svårt att avgöra när det är lämpligast att plocka ut sin hund för att förbereda den på att gå in på planen tillsammans. Man vill gärna ha med sig sin hund i en fin kontakt från start. Lättare sagt än gjort ibland.

Emelie Jansson valde att vänta länge. Detta för att Viza inte ska hinna bli trött av alla intryck och/eller välja att hälsa på publiken som står precis vid ingången till planen innan vi ska gå in.

– Viza klev in på planen med mycket spring i benen och mötte överförtjust både domare, tävlingsledare och tävlingssekreterare med ett stort leende och språng. Jag fick testa på svårigheten i att ha min hund okopplad på planen en stor del av tävlingen med publik som hon känner väl väldigt nära planen. Viza valde att stanna kvar hos mig och att jobba igenom alla momenten med glad och härlig attityd.

En nervös matte avslutade sin debut med en glad och nöjd hund med härlig attityd som helst ville stanna kvar ute på planen lite längre. Vilket gladde matte som var rädd att hon skulle rymma av planen till hejaklacken.

– Så kan det vara inom hundsporten, vi förare planerar och gör upp strategier för hur vi ska göra i olika scenarion som kan uppstå och så händer något helt annat. Eller i bästa fall, precis det vi har kämpat för och tränat på. Nu kämpar jag och Viza på mot nya mål och tävlingar!.

Förhoppningsvis kan Åmålsekipaget titulera sig nordisk viltspårschampion och ha avklarat lydnadsklass 1 och rallylydnad för nybörjare.

Margareta Bråberg och Bamse, Sofia Pettersson och Ella samt Kicki Söderqvist och Stella – alla från Åmål, men tävlande för Säffle Brukshundklubb – gjorde mycket fina prestationer.

Margareta Bråberg vann tävlingen och plockade också hem ett lydnadspris i klass 1, vilket även Sofia Pettersson gjorde. Kicki Söderqvist Stella hade tyvärr lite för mycket spring i benen och missade med ett hårsmån sitt första pris.

19 ekipage tävlade i 4 olika klasser när det var lydnadstävling hos Åmåls brukshundklubb. Enda tävlande för hemmaklubben var Emelie Jansson och hennes pigga tollare Viza på ett år och tre månader. Viza har redan hunnit titulera sig svensk viltspårschampion och även startat i tävlingsgrenen rallylydnad. Nu gjorde hon sin debut i tävlingslydnad.

Trots att ekipaget blev utan pris på sin debut så är Emelie Jansson mycket nöjd med dagen.

– Viza skötte sig utmärkt under tävlingen och jag är så nöjd med hennes härliga attityd. Det var en liten väntan innan vi skulle ut som nummer fyra för dagen i vår klass. Det är alltid svårt att avgöra när det är lämpligast att plocka ut sin hund för att förbereda den på att gå in på planen tillsammans. Man vill gärna ha med sig sin hund i en fin kontakt från start. Lättare sagt än gjort ibland.

Emelie Jansson valde att vänta länge. Detta för att Viza inte ska hinna bli trött av alla intryck och/eller välja att hälsa på publiken som står precis vid ingången till planen innan vi ska gå in.

– Viza klev in på planen med mycket spring i benen och mötte överförtjust både domare, tävlingsledare och tävlingssekreterare med ett stort leende och språng. Jag fick testa på svårigheten i att ha min hund okopplad på planen en stor del av tävlingen med publik som hon känner väl väldigt nära planen. Viza valde att stanna kvar hos mig och att jobba igenom alla momenten med glad och härlig attityd.

En nervös matte avslutade sin debut med en glad och nöjd hund med härlig attityd som helst ville stanna kvar ute på planen lite längre. Vilket gladde matte som var rädd att hon skulle rymma av planen till hejaklacken.

– Så kan det vara inom hundsporten, vi förare planerar och gör upp strategier för hur vi ska göra i olika scenarion som kan uppstå och så händer något helt annat. Eller i bästa fall, precis det vi har kämpat för och tränat på. Nu kämpar jag och Viza på mot nya mål och tävlingar!.

Förhoppningsvis kan Åmålsekipaget titulera sig nordisk viltspårschampion och ha avklarat lydnadsklass 1 och rallylydnad för nybörjare.

Margareta Bråberg och Bamse, Sofia Pettersson och Ella samt Kicki Söderqvist och Stella – alla från Åmål, men tävlande för Säffle Brukshundklubb – gjorde mycket fina prestationer.

Margareta Bråberg vann tävlingen och plockade också hem ett lydnadspris i klass 1, vilket även Sofia Pettersson gjorde. Kicki Söderqvist Stella hade tyvärr lite för mycket spring i benen och missade med ett hårsmån sitt första pris.