2016-08-08 14:46

2016-08-09 08:24

Heldag avslutades med flyt i Åmålsån

ÅMÅL: Festlig dag i centrala Åmål

Under Åmålsdagen i centrala Åmål kom mycket folk. Efter en hel dags aktiviteter kulminerade festligheterna med bollflytartävlingen i Åmålsån.

Inför året hade arrangerande Åmål Handel vässat programmet för Åmålsdagen åtskilliga snäpp jämfört med de senaste åren. Mycket hände i och kring torget: stockkörning med häst, modevisning, sommarkryzz med allsång, hunduppvisning, musikunderhållning, cykeltävling för barn och bilutställning. Bland annat.

Ett uppskattat inslag var den torghandel med internationell mat som förekom.

Magnusson prisades

Under dagen delades Åmål Handels uppmuntringspris ut av Åmåls Handels ordförande Roar Strömsheim, som hade assistens av dagens konferencier Bente Hjelm. Priset gick till Märit Magnusson, som bland annat håller i hembygdsmuseets torgdagar i parken vid Kulturmagasinet. Men Märit fanns inte på plats denna dag, för att kunna ta emot priset.

Bilutställning

Linknappen Curisers arrangerade bilutställning på Kungsgatan, vilket lockade till sig många besökare. Pristagare i fordonsutställningen var följande: Moped/mc: Klas Göran Johansson, amerikanare: Dick Nilsson, traktor: Martin Boman, Classic; David Örtegren, Epa/A-traktor: Marcus Jansson.

Bollar i ån

Som avslutning på Åmålsdagen arrangerade IFK Åmål traditionsenligt sin bollflytartävling i Åmålsån. Bollarna släpptes den här gången en bit ner i ån, där Frasse Ballester och Cissi Hedborg vadat ut för att ta hand om starten.

Monica Anderssons boll var den som hade mest bråttom nedför ån och hon stod som segrare i bollflytartävlingen.

Inför året hade arrangerande Åmål Handel vässat programmet för Åmålsdagen åtskilliga snäpp jämfört med de senaste åren. Mycket hände i och kring torget: stockkörning med häst, modevisning, sommarkryzz med allsång, hunduppvisning, musikunderhållning, cykeltävling för barn och bilutställning. Bland annat.

Ett uppskattat inslag var den torghandel med internationell mat som förekom.

Magnusson prisades

Under dagen delades Åmål Handels uppmuntringspris ut av Åmåls Handels ordförande Roar Strömsheim, som hade assistens av dagens konferencier Bente Hjelm. Priset gick till Märit Magnusson, som bland annat håller i hembygdsmuseets torgdagar i parken vid Kulturmagasinet. Men Märit fanns inte på plats denna dag, för att kunna ta emot priset.

Bilutställning

Linknappen Curisers arrangerade bilutställning på Kungsgatan, vilket lockade till sig många besökare. Pristagare i fordonsutställningen var följande: Moped/mc: Klas Göran Johansson, amerikanare: Dick Nilsson, traktor: Martin Boman, Classic; David Örtegren, Epa/A-traktor: Marcus Jansson.

Bollar i ån

Som avslutning på Åmålsdagen arrangerade IFK Åmål traditionsenligt sin bollflytartävling i Åmålsån. Bollarna släpptes den här gången en bit ner i ån, där Frasse Ballester och Cissi Hedborg vadat ut för att ta hand om starten.

Monica Anderssons boll var den som hade mest bråttom nedför ån och hon stod som segrare i bollflytartävlingen.