2016-08-04 09:09

2016-08-04 09:37

Rekordmånga cyklister runt Fagerhult-Jakobsbyn

TOLLEBOL: Årets tipsrundor på två hjul är avslutade

I skön kvällssol gick sommarens fjärde och sista cykelrunda vid Tollebols kvarn strax utanför Åmål. Många cyklister i alla åldrar hade samlats för att ta sig runt slingan på 7,5 km, som har både start och mål vid kvarnen och går runt bland annat Fagerhult och Jakobsbyn. Vägen är kantad av en tipsrunda bestående av tolv frågor, anpassade för både barn och vuxna.

Det är Åmåls Västra Byalag, med framförallt fyra drivande personer, Jan-Erik och Berit Landin tillsammans med Willy och Britt-Maria Johansson, som hållit i detta populära arrangemang i sommar. I år blev fjärde året som det arrangeras och Britt-Maria Johansson är den som gjort frågorna, både i år och tidigare i år.

– Det är roligt att arrangera något som samlar så mycket människor och skapar aktivitet vid kvarnen. Jag tror det var många som saknade det förra året och därför har vi haft rekordmånga deltagande i år, säger Johansson.

Totalt 467 rundor

Totalt i sommar har 467 rundor cyklats och under avslutningskvällen var det runt 120 cyklister och ytterligare personer på plats.

Kvarnen har hållit öppet våffelserveringen under tidigare kvällar och finalkvällen till ära serverades det bullar och kaffe. Många var det som passade på att ta en fika under väntan på prisutdelningen.

Solvig Jensen har cyklat alla fyra omgångar i sommar och har idag tagit med sig barnbarnen. Det är ett härligt sätt att umgås tillsammans tycker både Solvig Jensen och barnen.

– Det är både lätta och svåra frågor, säger ett av barnbarnen Cornelia Elofsson.

Sommarens fyra vinnare, en från varje vecka, med tolv rätt på tipsrundan plus närmast svar på utslagsfrågan blev Jacob Wilhemsson, Marianne Owall Eriksson, Lars-Göran Stålberg och Solvig Jensen.

Stor prisutdelning

När alla kommit i mål var det dags för den stora prisutdelningen. Här spelar inte antal rätt någon roll utan varje inlämnat svarskort fungerar som en lott i dragningen, där första priset är ett presentkort på 4 000 kronor hos Mak:s Cykelservice.

Kommunalrådet Michael Karlsson (S) var på plats och drog vinnaren Cornelia Karlsson. Hon blev väldigt glad och förvånad då det var första gången hon deltog i cyklingen.

”En impuls”

– Jag skulle inte alls med egentligen utan det var en impuls och jag blev mer eller mindre medtvingad av mina föräldrar, säger Karlsson.

Vad hon ska handla för presentkortet vet hon inte riktigt, kanske en ny cykel till sig själv.

Det är Åmåls Västra Byalag, med framförallt fyra drivande personer, Jan-Erik och Berit Landin tillsammans med Willy och Britt-Maria Johansson, som hållit i detta populära arrangemang i sommar. I år blev fjärde året som det arrangeras och Britt-Maria Johansson är den som gjort frågorna, både i år och tidigare i år.

– Det är roligt att arrangera något som samlar så mycket människor och skapar aktivitet vid kvarnen. Jag tror det var många som saknade det förra året och därför har vi haft rekordmånga deltagande i år, säger Johansson.

Totalt 467 rundor

Totalt i sommar har 467 rundor cyklats och under avslutningskvällen var det runt 120 cyklister och ytterligare personer på plats.

Kvarnen har hållit öppet våffelserveringen under tidigare kvällar och finalkvällen till ära serverades det bullar och kaffe. Många var det som passade på att ta en fika under väntan på prisutdelningen.

Solvig Jensen har cyklat alla fyra omgångar i sommar och har idag tagit med sig barnbarnen. Det är ett härligt sätt att umgås tillsammans tycker både Solvig Jensen och barnen.

– Det är både lätta och svåra frågor, säger ett av barnbarnen Cornelia Elofsson.

Sommarens fyra vinnare, en från varje vecka, med tolv rätt på tipsrundan plus närmast svar på utslagsfrågan blev Jacob Wilhemsson, Marianne Owall Eriksson, Lars-Göran Stålberg och Solvig Jensen.

Stor prisutdelning

När alla kommit i mål var det dags för den stora prisutdelningen. Här spelar inte antal rätt någon roll utan varje inlämnat svarskort fungerar som en lott i dragningen, där första priset är ett presentkort på 4 000 kronor hos Mak:s Cykelservice.

Kommunalrådet Michael Karlsson (S) var på plats och drog vinnaren Cornelia Karlsson. Hon blev väldigt glad och förvånad då det var första gången hon deltog i cyklingen.

”En impuls”

– Jag skulle inte alls med egentligen utan det var en impuls och jag blev mer eller mindre medtvingad av mina föräldrar, säger Karlsson.

Vad hon ska handla för presentkortet vet hon inte riktigt, kanske en ny cykel till sig själv.

  • Karin Hedborg

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.