2016-08-03 08:49

2016-08-03 08:49

Åmålsdagen växer med nya aktiviteter

ÅMÅL: Cykellopp och styrkeuppvisningar

En sak är säker inför Åmålsdagen: Det blir lätt att roa sig i väntan på den avslutande bollflytartävlingen.
– Ett bra tillfälle att se vad staden har att erbjuda, säger centrumutvecklaren Ulrika Abrahamsson, som presenterar flera nyheter i lördagens program.

Åmålsdagen är först och främst de lokala handlarnas stora sommarfest, men kommunen och en handfull andra organisationer är med och delar på arrangörskapet. Därmed är det kanske ingen överraskning att utbudet spretar åt alla håll och kanter.

– Det blir mycket musik, erbjudande och aktiviteter, säger Ulrika Abrahamsson.

Flera av nyheterna handlar om fysisk ansträngning. Bland andra har företagen Etage 5 och AP Däck tänkt anordna en starke-man-tävling medan Åmålstravet vill visa hur det går till när arbetshästar drar tunga timmerstockar i Plantaget.

– Vi kommer även att ha en cykeltävling för barn, Posttrampet, där alla deltagare får medaljer när de gått i mål, berättar Ulrika Abrahamsson.

Bakom loppet står Åmåls Cykelamatörer.

Mat och musik

Vid torget bjuds det för tredje året i följd på modevisning och dogwalk, varvat med diverse dans- och musikuppträdanden. Nästan alla medverkande har sina rötter inom några kilometers omkrets. Influenserna utifrån kommer i första hand från den intilliggande matmarknaden, där det bland annat serveras rätter från Rumänien, Armenien, Palestina, Ryssland, Libanon och Syrien.

– Målsättningen är att skapa en mysig dag för alla mitt i stadskärnan, säger Ulrika Abrahamsson.

Scenprogrammet avslutas med ett uppträdande av Roadhouse Rockband, vilket följs av den populära bollflytartävlingen i Åmålsån.

Åmålsdagen är först och främst de lokala handlarnas stora sommarfest, men kommunen och en handfull andra organisationer är med och delar på arrangörskapet. Därmed är det kanske ingen överraskning att utbudet spretar åt alla håll och kanter.

– Det blir mycket musik, erbjudande och aktiviteter, säger Ulrika Abrahamsson.

Flera av nyheterna handlar om fysisk ansträngning. Bland andra har företagen Etage 5 och AP Däck tänkt anordna en starke-man-tävling medan Åmålstravet vill visa hur det går till när arbetshästar drar tunga timmerstockar i Plantaget.

– Vi kommer även att ha en cykeltävling för barn, Posttrampet, där alla deltagare får medaljer när de gått i mål, berättar Ulrika Abrahamsson.

Bakom loppet står Åmåls Cykelamatörer.

Mat och musik

Vid torget bjuds det för tredje året i följd på modevisning och dogwalk, varvat med diverse dans- och musikuppträdanden. Nästan alla medverkande har sina rötter inom några kilometers omkrets. Influenserna utifrån kommer i första hand från den intilliggande matmarknaden, där det bland annat serveras rätter från Rumänien, Armenien, Palestina, Ryssland, Libanon och Syrien.

– Målsättningen är att skapa en mysig dag för alla mitt i stadskärnan, säger Ulrika Abrahamsson.

Scenprogrammet avslutas med ett uppträdande av Roadhouse Rockband, vilket följs av den populära bollflytartävlingen i Åmålsån.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.