2016-08-02 14:00

2016-08-02 14:00

Fyra Åmålsbor tog sju guld i Stjärnspelen

FRIIDROTT: Ebba Wulcan vann tre av sex grenar

I helgen avgjordes Värmlands största friidrottstävling, Stjärnspelen, i Arvika. Fyra Åmålsbor som tävlar för Säffle Friidrottsklubb deltog – samtliga tog guldmedalj.

Det var inte särskilt överraskande att Ebba Wulcan från Åmål stod på prispallen under helgens friidrottstävling, Stjärnspelen, i Arvika. Under det senaste året har 13-åringen gång på gång visat att hon hör hemma i toppen. Hon satte bland annat nytt Värmlandsrekord i 60 meter i klass F13 under friidrottstävlingarna i Leksand och vann samma gren under Sveriges största friidrottstävling, Världsungdomsspelen.

Under tävlingshelgen i Arvika tog Ebba Wulcan tre guld, ett på 60 meter, ett på 200 meter och ett i slägga. Hon deltog dessutom i tresteg där hon kom trea, längdhopp där hon slutade som tvåa och höjdhopp där hon slutade på en sjätteplats.

Flera guldmedaljörer

Men Ebba Wulcan var inte den enda Åmålsbon som presterade i Arvika. Tre av hennes klubbkamrater från Säffle Friidrottsklubb tog också guld i sina klasser.

Emma Wall kastade längst bland tolvåringarna och kom på en första plats i slägga.

Elvaåriga Tindra Lööf sprang fortast i de korta distanserna. Med tiden 9,34 på 60 meter och 30,54 på 200 meter vann hon båda grenarna.

Den yngsta deltagaren från Åmål var nioåriga Astrid Wall. Hon presterade bäst i kulstötningen där hon kastade 4,51 meter och därmed tog guldmedaljen.

Det var inte särskilt överraskande att Ebba Wulcan från Åmål stod på prispallen under helgens friidrottstävling, Stjärnspelen, i Arvika. Under det senaste året har 13-åringen gång på gång visat att hon hör hemma i toppen. Hon satte bland annat nytt Värmlandsrekord i 60 meter i klass F13 under friidrottstävlingarna i Leksand och vann samma gren under Sveriges största friidrottstävling, Världsungdomsspelen.

Under tävlingshelgen i Arvika tog Ebba Wulcan tre guld, ett på 60 meter, ett på 200 meter och ett i slägga. Hon deltog dessutom i tresteg där hon kom trea, längdhopp där hon slutade som tvåa och höjdhopp där hon slutade på en sjätteplats.

Flera guldmedaljörer

Men Ebba Wulcan var inte den enda Åmålsbon som presterade i Arvika. Tre av hennes klubbkamrater från Säffle Friidrottsklubb tog också guld i sina klasser.

Emma Wall kastade längst bland tolvåringarna och kom på en första plats i slägga.

Elvaåriga Tindra Lööf sprang fortast i de korta distanserna. Med tiden 9,34 på 60 meter och 30,54 på 200 meter vann hon båda grenarna.

Den yngsta deltagaren från Åmål var nioåriga Astrid Wall. Hon presterade bäst i kulstötningen där hon kastade 4,51 meter och därmed tog guldmedaljen.

  • Emma Bäckström

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.