2016-08-01 17:38

2016-08-01 17:38

Viken har chans att få möta Degerfors

FOTBOLL: Åmålslaget och SK Sifhälla gör upp i Svenska Cupen under tisdagen

Under tisdagen gör IF Viken och SK Sifhälla upp i Svenska Cupen på Rösvallen i Åmål. Vinnaren får möta klassiska Degerfors IF från Superettan i nästa kvalomgång. Men Vikens trupp är tunn, ett tiotal A-lagsspelare saknas.

Det blir en tuff match för IF Viken under tisdagskvällen på Rösvallen, när de möter SK Sifhälla i den första omgången av Svenska cupen. SK Sifhälla leder division 4 Värmland och har under våren slagit ut lag som Carlstad United i DM.

– Viken har haft det lite svårt i serien hittills, så rent tabellmässigt är vi kanske favoriter. Men det blir alltid jämna matcher oss emellan – i år har det blivit en var sin vinst i träningsmatcher. Sedan har ju de kanske en liten fördel av hemmaplan. Vi kommer dock satsa på att få möta Degerfors hemma på Sporthälla, säger Sifhällas tränare Johan Nordh.

Degerfors motiverar

Det är tack vare att Viken vann DM-finalen mot IFK Åmål förra året, som de nu har tagit sig vidare till Svenska cupen. Vetskapen om att tisdagens vinnare får möta Degerfors IF från Superettan, troligtvis på hemmaplan, sporrar även Åmålslaget.

– Det är verkligen en morot att få möta Degerfors. Vi kommer att ställa upp med ett ungt lag så motivation är precis vad vi behöver, säger Vikens tränare Magnus Wallin.

Positiv inställning

Det unga laget beror på att ett tiotal av Vikens A-lagsspelare fortfarande saknas på grund av skador och sjukdomar, däribland Lasse Jingfors, Björn Jingfors, Erik Svanström, Jim Glimmersten och Tobias Johansson. Den enda som är tillbaka från förra veckans derby mot IFK Åmål är Rasmus Facht.

– Det är klart att jag hellre hade sett att vi haft tillgång till hela truppen, men det var flera juniorer som trädde fram under träningsmatchen mot IFK Åmål. Anton Björquist, Nebil Mohammed Ali och Josef Moradi är några exempel. Vi jobbar med vad vi har och ser matchen mot Sifhälla som en härlig uppgift, säger Magnus Wallin.

Om Vikentränaren ska lyfta fram några nyckelspelare så väljer han Thomas Sääv och Andreas Jonsson. Båda två är rutinerade spelare som har ett bra fotbollskunnande.

Ser framemot matchen

Även om Viken har haft oflyt i seriespelet har de lyckats desto bättre under liknande spelformer som Svenska cupen. De vann sin grupp i DM och även semifinalen mot Åsebro. Förhoppningsvis fortsätter turen i tisdagens möte.

– Jag ser fram emot matchen. Sifhälla är en bra motståndare och jag har respekt för deras tränare Johan Nordh, som har en tydlig vision med vad han vill och ett bra driv för att ta sina spelare dit. Det blir en spännande kamp, säger Magnus Wallin.

Det blir en tuff match för IF Viken under tisdagskvällen på Rösvallen, när de möter SK Sifhälla i den första omgången av Svenska cupen. SK Sifhälla leder division 4 Värmland och har under våren slagit ut lag som Carlstad United i DM.

– Viken har haft det lite svårt i serien hittills, så rent tabellmässigt är vi kanske favoriter. Men det blir alltid jämna matcher oss emellan – i år har det blivit en var sin vinst i träningsmatcher. Sedan har ju de kanske en liten fördel av hemmaplan. Vi kommer dock satsa på att få möta Degerfors hemma på Sporthälla, säger Sifhällas tränare Johan Nordh.

Degerfors motiverar

Det är tack vare att Viken vann DM-finalen mot IFK Åmål förra året, som de nu har tagit sig vidare till Svenska cupen. Vetskapen om att tisdagens vinnare får möta Degerfors IF från Superettan, troligtvis på hemmaplan, sporrar även Åmålslaget.

– Det är verkligen en morot att få möta Degerfors. Vi kommer att ställa upp med ett ungt lag så motivation är precis vad vi behöver, säger Vikens tränare Magnus Wallin.

Positiv inställning

Det unga laget beror på att ett tiotal av Vikens A-lagsspelare fortfarande saknas på grund av skador och sjukdomar, däribland Lasse Jingfors, Björn Jingfors, Erik Svanström, Jim Glimmersten och Tobias Johansson. Den enda som är tillbaka från förra veckans derby mot IFK Åmål är Rasmus Facht.

– Det är klart att jag hellre hade sett att vi haft tillgång till hela truppen, men det var flera juniorer som trädde fram under träningsmatchen mot IFK Åmål. Anton Björquist, Nebil Mohammed Ali och Josef Moradi är några exempel. Vi jobbar med vad vi har och ser matchen mot Sifhälla som en härlig uppgift, säger Magnus Wallin.

Om Vikentränaren ska lyfta fram några nyckelspelare så väljer han Thomas Sääv och Andreas Jonsson. Båda två är rutinerade spelare som har ett bra fotbollskunnande.

Ser framemot matchen

Även om Viken har haft oflyt i seriespelet har de lyckats desto bättre under liknande spelformer som Svenska cupen. De vann sin grupp i DM och även semifinalen mot Åsebro. Förhoppningsvis fortsätter turen i tisdagens möte.

– Jag ser fram emot matchen. Sifhälla är en bra motståndare och jag har respekt för deras tränare Johan Nordh, som har en tydlig vision med vad han vill och ett bra driv för att ta sina spelare dit. Det blir en spännande kamp, säger Magnus Wallin.

  • Emma Bäckström

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.