2016-08-01 13:21

2016-08-01 13:21

Man var nära att drunkna

ÅMÅL

Ett drunkningstillbud inträffade i lördags vid Örnäsbadet i Åmål.

En äldre man tappade av oklar anledning simförmågan ute i vattnet och fick dras upp på land av andra badare. Flera personer hjälptes åt att utföra hjärt- och lungräddning på mannen i väntan på professionell hjälp.

– Mannen var vid medvetande när ambulansen kom. De körde honom till Centralsjukhuset i Karlstad, berättar Tommy Kihlberg, insatsledare för räddningstjänsten.

Enligt Kihlberg var detta säsongens första riktigt allvarliga drunkningstillbud i Åmåls kommun.

En äldre man tappade av oklar anledning simförmågan ute i vattnet och fick dras upp på land av andra badare. Flera personer hjälptes åt att utföra hjärt- och lungräddning på mannen i väntan på professionell hjälp.

– Mannen var vid medvetande när ambulansen kom. De körde honom till Centralsjukhuset i Karlstad, berättar Tommy Kihlberg, insatsledare för räddningstjänsten.

Enligt Kihlberg var detta säsongens första riktigt allvarliga drunkningstillbud i Åmåls kommun.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.