2016-08-01 17:42

2016-08-01 17:42

Egzon Binaku spelar i Ljungskile i höst

FOTBOLL: Det gick inte som förväntat i allsvenskan

Det fanns förhoppningar om att det här skulle bli året då Egzon Binaku fick sitt stora genombrott i allsvenskan. Men under måndagen blev det i stället klart att Häcken lånar ut Åmålstalangen till Ljungskile för resten av säsongen.

Vårens säsong i Häcken BK:s A-lag gick inte som planerat för Egzon Binaku. Han har spelat ett fåtal matcher från start och gjort ett par inhopp.

– Jag presterade inte på topp i början av säsongen och då blev det här följden, säger Egzon Binaku.

Genombrottet väntar

Åmålskillen smakade på allsvenskan redan under 2015. Han startade fem matcher i Häckens A-lag, blev inbytt i sex och gjorde sitt första mål genom att chippa in 3–0 i segern mot Malmö FF. Från sin vänsterbacksposition fortsatte han att göra imponerande insatser under försäsongen 2016.

Men Egzon Binakus stora genombrott i allsvenskan får vänta. I måndags var det klart att Häcken lånar ut sin spelare till Ljungskile för resten av säsongen.

– Jag behöver mer speltid för att fortsätta utvecklas och det kan jag få i Ljungskile, säger Egzon Binaku.

Han ser fram emot att komma till en ny miljö för att ladda om motivationen. Ljungskile ligger under kvalstrecket ner till division 1 och behöver all hjälp de kan få för att hålla sig kvar i Superettan.

”I bra form nu”

– Till skillnad från i början av vårsäsongen är jag i bra form nu. Jag tror att jag kan tillföra mycket till laget. Målet är att hålla Ljungskile kvar i Superettan, säger Egzon Binaku.

Bra förstärkning

På Ljungskile SK:s hemsida skriver tränaren Jonas Olsson om nyförvärvet:

– En fin förstärkning för oss, en snabb ung spelare som kan användas både som back eller mittfältare till vänster.

Efter årsskiftet återvänder Egzon Binaku till Häcken. Om han får en bra start under försäsongen lever hoppet kvar om ett genombrott i allsvenskan. Häckens tränare Peter Gerhardsson har tidigare beskrivit Åmålskillen som en konditionsstark spelare med en bra vänsterfot som, när han spelar som han gjorde under hösten 2015, spelar som en allsvensk fotbollsspelare.

Vårens säsong i Häcken BK:s A-lag gick inte som planerat för Egzon Binaku. Han har spelat ett fåtal matcher från start och gjort ett par inhopp.

– Jag presterade inte på topp i början av säsongen och då blev det här följden, säger Egzon Binaku.

Genombrottet väntar

Åmålskillen smakade på allsvenskan redan under 2015. Han startade fem matcher i Häckens A-lag, blev inbytt i sex och gjorde sitt första mål genom att chippa in 3–0 i segern mot Malmö FF. Från sin vänsterbacksposition fortsatte han att göra imponerande insatser under försäsongen 2016.

Men Egzon Binakus stora genombrott i allsvenskan får vänta. I måndags var det klart att Häcken lånar ut sin spelare till Ljungskile för resten av säsongen.

– Jag behöver mer speltid för att fortsätta utvecklas och det kan jag få i Ljungskile, säger Egzon Binaku.

Han ser fram emot att komma till en ny miljö för att ladda om motivationen. Ljungskile ligger under kvalstrecket ner till division 1 och behöver all hjälp de kan få för att hålla sig kvar i Superettan.

”I bra form nu”

– Till skillnad från i början av vårsäsongen är jag i bra form nu. Jag tror att jag kan tillföra mycket till laget. Målet är att hålla Ljungskile kvar i Superettan, säger Egzon Binaku.

Bra förstärkning

På Ljungskile SK:s hemsida skriver tränaren Jonas Olsson om nyförvärvet:

– En fin förstärkning för oss, en snabb ung spelare som kan användas både som back eller mittfältare till vänster.

Efter årsskiftet återvänder Egzon Binaku till Häcken. Om han får en bra start under försäsongen lever hoppet kvar om ett genombrott i allsvenskan. Häckens tränare Peter Gerhardsson har tidigare beskrivit Åmålskillen som en konditionsstark spelare med en bra vänsterfot som, när han spelar som han gjorde under hösten 2015, spelar som en allsvensk fotbollsspelare.

  • Emma Bäckström

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.