2016-07-19 06:00

2016-07-19 06:00

Åmålstjej öste på med Brolle och Perelli

BENGTSFORS: Fyrsiffrigt på Brolle i parken – igen

Vilket drag! Vilka artister! Publiken på drygt 1 000 betalande i folkparken Valhall i Bengtsfors hade inget att klaga på när Brolle återkom för fjärde året i rad, nu med Charlotte Perelli.

Det var full fart från början, när gitarrförsedda Brolle och Perelli gav sig på Led Zeppelin svängiga låt Rock 'n' roll, och det satte tonen för hela showen. Även om publiken fick ta del några få ballader, var det svänget och farten som lyftes fram.

Förutom de två stora artisterna, fick Bengtsforspubliken uppleva sångerskan Mimi Werner, Laxarbys export till musikbranschen, Åmålsbon Lisa Johansson, som tävlade i Årets rockröst, och som en liten bonus tv-programledaren Carina Berg, som sjöng upp för Charlotte Perelli för ett tv-program i höst, med AC/DC:s You shook me all night long.

Lisa Johansson gjorde ingen besviken när hon svängde loss i den först långsamma, och sedan ösiga Proud Mary. Vem behöver Tina Turner?

Och vem behöver Brolle? Jo, folkparken i Bengtsfors.

– 1 054 betalande, och några med frikort, så drygt 1 100 personer var inne, säger folkparksföreningens kassör Roger Axelsson.

Ordningen var helt okej, enligt vakter och polis. Det enda som stör föreningen är att så många försöker smita in utan att betala. Det klipptes till och med hål i stängslet, precis som det gjordes förra helgen.

Kärleken mellan folkparken och Brolle är ömsesidig. Från scenen återkom han flera gånger till Bengtsforspublikens förträfflighet.

– Det här är den bästa publik på mycket länge, sa han bland annat.

Det var full fart från början, när gitarrförsedda Brolle och Perelli gav sig på Led Zeppelin svängiga låt Rock 'n' roll, och det satte tonen för hela showen. Även om publiken fick ta del några få ballader, var det svänget och farten som lyftes fram.

Förutom de två stora artisterna, fick Bengtsforspubliken uppleva sångerskan Mimi Werner, Laxarbys export till musikbranschen, Åmålsbon Lisa Johansson, som tävlade i Årets rockröst, och som en liten bonus tv-programledaren Carina Berg, som sjöng upp för Charlotte Perelli för ett tv-program i höst, med AC/DC:s You shook me all night long.

Lisa Johansson gjorde ingen besviken när hon svängde loss i den först långsamma, och sedan ösiga Proud Mary. Vem behöver Tina Turner?

Och vem behöver Brolle? Jo, folkparken i Bengtsfors.

– 1 054 betalande, och några med frikort, så drygt 1 100 personer var inne, säger folkparksföreningens kassör Roger Axelsson.

Ordningen var helt okej, enligt vakter och polis. Det enda som stör föreningen är att så många försöker smita in utan att betala. Det klipptes till och med hål i stängslet, precis som det gjordes förra helgen.

Kärleken mellan folkparken och Brolle är ömsesidig. Från scenen återkom han flera gånger till Bengtsforspublikens förträfflighet.

– Det här är den bästa publik på mycket länge, sa han bland annat.