2016-07-18 16:27

2016-07-18 16:51

Händelserik sommarfest vid Knarrbysjön

FENGERSFORS: Många besökare trots blåsten

Yxkastning, golf, pilkastning, musikunderhållning och prisutdelningar. Mycket hände under sommarfesten i Fengersfors i lördags.

Erica Carlsson utsågs till Årets Fengersforsare.

Fengersfors och Fröskogs byalags sommarfest, ledd av Niklas Dahlstrand, arrangerades traditionsenligt vid sjön i Fengersfors. Trots det något blåsiga vädret var det många på plats denna dag som blivit något av en hemvändardag.

Vacker sång

Dagen började med invigning följt av vacker sång med Camilla Niemi och mer musik från en barnorkester. Kenneth Strand skötte som vanligt allt ljud på scenen. Förutom de traditionsenliga punkterna så som smyckesutdelning till årets nyfödda och korning av Årets Fengersforsare fanns även nykomlingen från förra året melodikryss med i programmet.

Som vanligt var det många loppisbord uppställda och det gick att fynda det mesta så som barnkläder, porslin och bakverk av olika slag. Även försäljning av nya saker förekom så som leksaker, hemstickat och närproducerad honung.

Ponnyridning populärt

Det bjöds som vanligt på en rad olika aktiviteter på plats, som yxkastning, pilkastning, kaffelotteri, golf, prickskytte och luftgevärsskytte. Något som var populärt bland de yngre besökarna var fiskdamm och ponnyridning.

Besökarna behövde varken gå hungriga eller kaffetörstiga då det fanns flera serveringar på området, Ärrsjöblommans scoutkår serverade korv och bröd och för den som var sugen på grillat kött och potatissallad fanns det i FIK´s tält. FIK hade även kiosken öppen med diverse godsaker och en förrymd glassgubbe från den lokala butiken Handlarn sålde glass.

Carlsson prisades

Titeln Årets Fengersforsare tilldelades Erica Carlsson för sina framgångar i badminton. Det känns väldigt nervöst säger en leende Carlsson från scenen efter att ha fått skriva sin första autograf. Denna ärofyllda titel är skapad för att lyfta fram personer som på olika sätt bidragit till att lyfta fram Fengersfors.

Roadhouse avslutade

På kvällen spelade Roadhouse på dansbandet. Bandet består av Tommy Pettersson, som blivit Årets Fengersforsare för några år sedan, samt Henrik Olsson, Stefan Löwenborg och Denny Jansson.

Fengersfors och Fröskogs byalags sommarfest, ledd av Niklas Dahlstrand, arrangerades traditionsenligt vid sjön i Fengersfors. Trots det något blåsiga vädret var det många på plats denna dag som blivit något av en hemvändardag.

Vacker sång

Dagen började med invigning följt av vacker sång med Camilla Niemi och mer musik från en barnorkester. Kenneth Strand skötte som vanligt allt ljud på scenen. Förutom de traditionsenliga punkterna så som smyckesutdelning till årets nyfödda och korning av Årets Fengersforsare fanns även nykomlingen från förra året melodikryss med i programmet.

Som vanligt var det många loppisbord uppställda och det gick att fynda det mesta så som barnkläder, porslin och bakverk av olika slag. Även försäljning av nya saker förekom så som leksaker, hemstickat och närproducerad honung.

Ponnyridning populärt

Det bjöds som vanligt på en rad olika aktiviteter på plats, som yxkastning, pilkastning, kaffelotteri, golf, prickskytte och luftgevärsskytte. Något som var populärt bland de yngre besökarna var fiskdamm och ponnyridning.

Besökarna behövde varken gå hungriga eller kaffetörstiga då det fanns flera serveringar på området, Ärrsjöblommans scoutkår serverade korv och bröd och för den som var sugen på grillat kött och potatissallad fanns det i FIK´s tält. FIK hade även kiosken öppen med diverse godsaker och en förrymd glassgubbe från den lokala butiken Handlarn sålde glass.

Carlsson prisades

Titeln Årets Fengersforsare tilldelades Erica Carlsson för sina framgångar i badminton. Det känns väldigt nervöst säger en leende Carlsson från scenen efter att ha fått skriva sin första autograf. Denna ärofyllda titel är skapad för att lyfta fram personer som på olika sätt bidragit till att lyfta fram Fengersfors.

Roadhouse avslutade

På kvällen spelade Roadhouse på dansbandet. Bandet består av Tommy Pettersson, som blivit Årets Fengersforsare för några år sedan, samt Henrik Olsson, Stefan Löwenborg och Denny Jansson.

  • Karin Hedborg