2016-07-14 16:14

2016-07-14 16:14

Man åtalas för smyckesstöld utanför Åmål

ÅMÅL

En man som är misstänkt för grov stöld och grovt olaga hot i Åmål respektive Säffle åtalas vid Vänersborgs tingsrätt.

Stölden ska ha inträffat den 21 maj i år, då ett hus i Forsbacka väster om Åmål utsattes för inbrott. Bland annat stals ett smyckeskrin som innehöll vigselringar av guld, flera halsband och ett armband. Totalvärdet på stöldgodset uppgår till cirka 10 000 kronor.

Några dagar senare, den 1 juni, ska den misstänkte inbrottstjuven även ha gjort sig skyldig till grovt olaga hot utanför hotell Royal i Säffle. Bland annat uppges mannen, som då bar kniv, ha sagt ”Jag ska se till att döda dig och dina barn” samt ”Inom 48 timmar kommer du och din familj att vara döda” till två andra män.

Om den misstänkte gärningsmannen fälls yrkar åklagaren på att han utvisas från Sverige.

Stölden ska ha inträffat den 21 maj i år, då ett hus i Forsbacka väster om Åmål utsattes för inbrott. Bland annat stals ett smyckeskrin som innehöll vigselringar av guld, flera halsband och ett armband. Totalvärdet på stöldgodset uppgår till cirka 10 000 kronor.

Några dagar senare, den 1 juni, ska den misstänkte inbrottstjuven även ha gjort sig skyldig till grovt olaga hot utanför hotell Royal i Säffle. Bland annat uppges mannen, som då bar kniv, ha sagt ”Jag ska se till att döda dig och dina barn” samt ”Inom 48 timmar kommer du och din familj att vara döda” till två andra män.

Om den misstänkte gärningsmannen fälls yrkar åklagaren på att han utvisas från Sverige.