2016-07-13 12:07

2016-07-13 12:07

Hemvändare samlas på golfbanan

GOLF: På lördag börjar traditionella Forsbackaveckan

På lördag startar den traditionella Forsbackaveckan. Sex tävlingar kommer att avlösa varandra innan veckan är till ända.
– Den brukar locka både hemvändare och turister, säger Christer Stolpen från Forsbacka GK.

För golfare är Forsbackaveckan ett populärt evenemang som arrangeras varje sommar.

– Det känns som att Forsbackaveckan alltid har funnits som tradition hos oss. Det är en av årets höjdpunkter, säger Christer Stolpen.

Många hemvändare

Under onsdagsförmiddagen hade 70 anmält sig till lördagens tävling och 120 till söndagens. Men eftersom anmälningstiden för respektive tävling går ut dagen före start, så förväntas det trilla in ännu fler under de kommande dagarna.

– De flesta som deltar är hemvändare från Åmål, Ed, Bengtsfors och Säffle som återvänder till Forsbacka golfklubb. Det kommer även några turister, framför allt norrmän som har varit här tidigare, säger Christer Stolpen.

Tävlingsformerna

Tävlingsveckan startas och avslutas med en singeltävling. I den första får spelarna välja ut olika utslagsplatser, vit, gul, blå eller röd tee, medan den andra avgörs i två klasser.

På söndag spelas den första partävlingen i spelformen irish greensome. Spelarna får då var sitt utslag. På andra slaget byter de boll med varandra och på det tredje slaget väljer de den boll som har kommit bäst för att därefter turas om att slå den utvalda bollen varannan gång.

– Det är en rolig tävlingsform som brukar få många anmälningar, säger Christer Stolpen.

På måndagen och onsdagen är det dags för spelformen scramble, som spelas i dels fyrmannalag, dels tvåmannalag. I scramble slår alla lagmedlemmar ut bollen. Sedan får alla lagmedlemmar starta vid den bästa bollen och så fortsätter det.

För golfare är Forsbackaveckan ett populärt evenemang som arrangeras varje sommar.

– Det känns som att Forsbackaveckan alltid har funnits som tradition hos oss. Det är en av årets höjdpunkter, säger Christer Stolpen.

Många hemvändare

Under onsdagsförmiddagen hade 70 anmält sig till lördagens tävling och 120 till söndagens. Men eftersom anmälningstiden för respektive tävling går ut dagen före start, så förväntas det trilla in ännu fler under de kommande dagarna.

– De flesta som deltar är hemvändare från Åmål, Ed, Bengtsfors och Säffle som återvänder till Forsbacka golfklubb. Det kommer även några turister, framför allt norrmän som har varit här tidigare, säger Christer Stolpen.

Tävlingsformerna

Tävlingsveckan startas och avslutas med en singeltävling. I den första får spelarna välja ut olika utslagsplatser, vit, gul, blå eller röd tee, medan den andra avgörs i två klasser.

På söndag spelas den första partävlingen i spelformen irish greensome. Spelarna får då var sitt utslag. På andra slaget byter de boll med varandra och på det tredje slaget väljer de den boll som har kommit bäst för att därefter turas om att slå den utvalda bollen varannan gång.

– Det är en rolig tävlingsform som brukar få många anmälningar, säger Christer Stolpen.

På måndagen och onsdagen är det dags för spelformen scramble, som spelas i dels fyrmannalag, dels tvåmannalag. I scramble slår alla lagmedlemmar ut bollen. Sedan får alla lagmedlemmar starta vid den bästa bollen och så fortsätter det.

  • Emma Bäckström

Forsbackaveckan

16 juli: Singeltävling

17 juli: Irish greensome

18 juli: Scramble med fyrmannalag

19 juli: Fyrboll-bästboll

20 juli: Scramble med tvåmannalag

21 juli: Singeltävling i två klasser

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.