2016-07-13 12:02

2016-07-13 12:02

Djuren tog över hantverket

ÅNIMSKOG: En dag med genuin gårdskänsla

Den traditionella hantverksdagen i Ånimskog, påminde i årets upplaga snarare om en djurdag. Höns pickade runt på marken och får värmde sig i solen.

Ovanligt få hantverkare deltog under årets hantverksdag i Ånimskog, som i lördags arrangerades för 32:a gången.

– Flera hantverkare hoppade av med väldigt kort varsel, säger Gunilla Henriksson som var med och arrangerade.

I och för sig fanns det försäljning av påtade halsdukar, handgjorda halsband, handsydda väskor och i hembygdgården hade Gretel Holmgård en utställning av gamla vykort. Men årets stora grej var ändå alla djur som närvarade.

Djuren tog över

Anne och Ove Kaye hade tagit med sig kycklingar och höns. Medan paret sålde ägg, honung, marmelad och kallpressad rapsolja pickade fåglarna runt på marken.

19-åriga Ellen Suni, som gjorde debut på hantverksdagen i fjol, återvände med sin spinnrock. Hon började spinna ull för drygt ett år sedan efter att hennes morföräldrar, Ove och Inger Stake, skaffade får. I år fick två av fåren följa med och visa upp sig.

– Vi tänkte att det kunde ge en genuin gårdskänsla att ta med sig fåren och att det dessutom var kul för barnen. Det kom tyvärr inte så många barn, men de som var där tyckte att det var väldigt roligt. Fåren trivdes dessutom bra med uppmärksamheten. De tycker om att bli klappade, säger Ellen Suni.

Ovanligt få hantverkare deltog under årets hantverksdag i Ånimskog, som i lördags arrangerades för 32:a gången.

– Flera hantverkare hoppade av med väldigt kort varsel, säger Gunilla Henriksson som var med och arrangerade.

I och för sig fanns det försäljning av påtade halsdukar, handgjorda halsband, handsydda väskor och i hembygdgården hade Gretel Holmgård en utställning av gamla vykort. Men årets stora grej var ändå alla djur som närvarade.

Djuren tog över

Anne och Ove Kaye hade tagit med sig kycklingar och höns. Medan paret sålde ägg, honung, marmelad och kallpressad rapsolja pickade fåglarna runt på marken.

19-åriga Ellen Suni, som gjorde debut på hantverksdagen i fjol, återvände med sin spinnrock. Hon började spinna ull för drygt ett år sedan efter att hennes morföräldrar, Ove och Inger Stake, skaffade får. I år fick två av fåren följa med och visa upp sig.

– Vi tänkte att det kunde ge en genuin gårdskänsla att ta med sig fåren och att det dessutom var kul för barnen. Det kom tyvärr inte så många barn, men de som var där tyckte att det var väldigt roligt. Fåren trivdes dessutom bra med uppmärksamheten. De tycker om att bli klappade, säger Ellen Suni.

  • Emma Bäckström

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.