2016-07-12 10:22

2016-07-12 10:22

Till helgen presenteras årets Fengersforsare

FENGERSFORS: Smycken delas ut till alla nyfödda

På lördag uppmärksammas Fengersfors i byalagets årliga sommarfest. Årets Fengersforsare presenteras och alla nyfödda barn i orten får varsitt smycke.

Till helgen arrangerar Fengersfors och Fröskogs byalag sin traditionella sommarfest, som tidigare kallades för Fengersforsdagen.

Dagen är till för att uppmärksamma landsbygden, till exempel genom att lyfta fram de som bidrar till Fengersfors överlevnad. Smycken delas ut till nyfödda barn som bidrar till befolkningsmängden och årets Fengersforsare presenteras. Förra året var det Fröskogs fiberförening som fick Fengersforspriset, med motiveringen att föreningen har moderniserat och bidragit till en ökad levnadsstandard på landsbygden.

Traditionellt program

På det stora hela följer programmet traditionerna. Camilla Niemi sjunger och det finns möjlighet till yxkastning, luftgevärsskytte, ponnyridning, fiskedamm, kaffelotteri, pilkastning, golf prickskytte samt poängpromenad. Dessutom återkommer förra årets nyhet, melodikrysset.

Till helgen arrangerar Fengersfors och Fröskogs byalag sin traditionella sommarfest, som tidigare kallades för Fengersforsdagen.

Dagen är till för att uppmärksamma landsbygden, till exempel genom att lyfta fram de som bidrar till Fengersfors överlevnad. Smycken delas ut till nyfödda barn som bidrar till befolkningsmängden och årets Fengersforsare presenteras. Förra året var det Fröskogs fiberförening som fick Fengersforspriset, med motiveringen att föreningen har moderniserat och bidragit till en ökad levnadsstandard på landsbygden.

Traditionellt program

På det stora hela följer programmet traditionerna. Camilla Niemi sjunger och det finns möjlighet till yxkastning, luftgevärsskytte, ponnyridning, fiskedamm, kaffelotteri, pilkastning, golf prickskytte samt poängpromenad. Dessutom återkommer förra årets nyhet, melodikrysset.

  • Emma Bäckström