2016-07-04 23:12

2016-07-05 09:00

En riktig hemvändarfest

ÅMÅL: Gamla barndomskompisar återförenades

I lördags arrangerades Young guns volleybollturnering för sjätte året i rad. 26 lag var anmälda, redo att slåss om förstapriset. Men de flesta var överens om att det viktigaste inte var att vinna, utan att träffa gamla barndomsvänner.

I helgen återvände före detta Åmålsbor till sin hemort för att göra upp i Young guns årliga volleybollturnering.

– Turneringen har blivit lite av en hemvändargrej för de som har flyttat ifrån Åmål. Det är en rolig grej att samlas kring och ett bra tillfälle att höra hur alla har det. Dessutom är det kul att folk från andra orter kommer för att delta, säger Johan Hedlund som flyttade tillbaka till Åmål från Karlstad för drygt ett år sedan.

I helgen deltog Johan Hedlund i volleybollturneringen för tredje gången. I år spelade han för ÅSK Bulls, tillsammans med sin lillebror Pelle och pappa Thomas.

Längtar varje år

En av alla hemvändare var Anneli Menjivar.

– Jag längtar varje år efter att det ska vara dags igen. Young guns volleybollturnering, är liksom bluesen, en helg som alltid är inbokad i kalendern. Då måste jag vara i Åmål, säger Anneli Menjivar som är uppvuxen i Åmål men numera arbetar som mellanstadielärare i Göteborg.

Det roliga pågår länge

Lördagens turnering var den fjärde som Anneli Menjivar var med i. Som vanligt tävlade hon för ”Hemmalaget”.

– Vi i laget är utspridda över hela landet så vi brukar inte hinna ses och träna förrän kvällen före volleybollturneringen. Men trots att turneringen bara pågår över en dag så känns det som lång tid. Vi spelar från tidig morgon och fortsätter sedan på XO så det roliga tar aldrig slut, säger hon.

Team Disco vann igen

Totalt deltog 26 lag, sex i damklassen och resterande i mix- och herrklassen. I den senare klassen var en av förhandsfavoriterna Banken 3. Under alla år som Åmålslaget har varit med har det tampats i toppen.

I år tog de sig dock inte längre än till kvartsfinal, där de blev utslagna av lag Ettehad som var årets stora utropstecken. I stället var det Filmar-Janis Armé som kom längst av Åmålslagen. De spelade en jämn match mot de regerande mästarna Team Disco från Stenungsund, men lyckades inte besegra de regerande mästarna.

Finalen var ingen större överraskning. Team Disco mötte Säfflelaget Lindgrens frukt och grönt, och vann för femte året.

I damklassen förlorade fjolårets segrare Solsidan från Åmål mot Alla lag från Karlstad i finalen. Kristin Ullén var en stor bidragande faktor till Karlstadlagets framgångar och blev utsedd till årets bästa tjej.

I helgen återvände före detta Åmålsbor till sin hemort för att göra upp i Young guns årliga volleybollturnering.

– Turneringen har blivit lite av en hemvändargrej för de som har flyttat ifrån Åmål. Det är en rolig grej att samlas kring och ett bra tillfälle att höra hur alla har det. Dessutom är det kul att folk från andra orter kommer för att delta, säger Johan Hedlund som flyttade tillbaka till Åmål från Karlstad för drygt ett år sedan.

I helgen deltog Johan Hedlund i volleybollturneringen för tredje gången. I år spelade han för ÅSK Bulls, tillsammans med sin lillebror Pelle och pappa Thomas.

Längtar varje år

En av alla hemvändare var Anneli Menjivar.

– Jag längtar varje år efter att det ska vara dags igen. Young guns volleybollturnering, är liksom bluesen, en helg som alltid är inbokad i kalendern. Då måste jag vara i Åmål, säger Anneli Menjivar som är uppvuxen i Åmål men numera arbetar som mellanstadielärare i Göteborg.

Det roliga pågår länge

Lördagens turnering var den fjärde som Anneli Menjivar var med i. Som vanligt tävlade hon för ”Hemmalaget”.

– Vi i laget är utspridda över hela landet så vi brukar inte hinna ses och träna förrän kvällen före volleybollturneringen. Men trots att turneringen bara pågår över en dag så känns det som lång tid. Vi spelar från tidig morgon och fortsätter sedan på XO så det roliga tar aldrig slut, säger hon.

Team Disco vann igen

Totalt deltog 26 lag, sex i damklassen och resterande i mix- och herrklassen. I den senare klassen var en av förhandsfavoriterna Banken 3. Under alla år som Åmålslaget har varit med har det tampats i toppen.

I år tog de sig dock inte längre än till kvartsfinal, där de blev utslagna av lag Ettehad som var årets stora utropstecken. I stället var det Filmar-Janis Armé som kom längst av Åmålslagen. De spelade en jämn match mot de regerande mästarna Team Disco från Stenungsund, men lyckades inte besegra de regerande mästarna.

Finalen var ingen större överraskning. Team Disco mötte Säfflelaget Lindgrens frukt och grönt, och vann för femte året.

I damklassen förlorade fjolårets segrare Solsidan från Åmål mot Alla lag från Karlstad i finalen. Kristin Ullén var en stor bidragande faktor till Karlstadlagets framgångar och blev utsedd till årets bästa tjej.

  • Emma Bäckström