2016-07-01 18:35

2016-07-01 18:35

"Nästa år kommer vi att göra om det"

ÅMÅL: En folkrörelse under utveckling

En ”allsångsklassiker” kommer snart att vara ett nationellt begrepp. Efter att ha avslutat sin allsångsturné för i år, har paret Olsen har fått en del intresseanmälningar för nästa år.
– Men då kanske vi tar sista kvällen i stället för första, säger Terje Olsen.

Det blev några intensiva dagar för paret Olsen under veckan. Inte bara på grund av de 125 mil de lade bakom sig under allsångspremiärernas tre dagar, utan även all den uppmärksamhet de fick av media under tiden. Väl hemma i Åmål har de nu tid att reflektera över vad det egentligen var som hände. Allt som allt hade de en rolig upplevelse, om än med en del ovilja och motstånd.

– Jag tycker fortfarande att allsång är jättetöntigt. Det är det där klämkäcka jag inte gillar. Jag hade hellre gått på en rockkonsert. Ändå tycker jag att det var en frän grej vi gjorde, skrattar Maria Olsen.

”The Boss” var i stan

Olsens började allsångsresan i Göteborg med premiären av Lotta på Liseberg. Dock var det svårt att få hotellplats, en viss Bruce Springsteen spelade på Ullevi samma kväll. Det slutade med övernattning i Borås där Terje Olsen sov dåligt.

Allsången väntade dock inte på Olsens. Det var bara att ta sig upp och bege sig mot Stockholm och Skansen. Ska man göra en allsångsklassiker får man tydligen stå ut med en hel del. Väl i huvudstaden hann de med att besöka museet Fotografiska, men inte så mycket mer. På Skansen mötte de upp vänner som tillförde energi och skratt. Allsångsturnén avslutades sedan i Halden med Allsång på gränsen. Paret Olsen berättar att här fick de mest känslan av att det faktiskt var en tv-inspelning.

– Vår allsångsturné var faktiskt ganska jobbig, men vi kommer att fortsätta med det här, säger Terje Olsen.

En egen klassiker

Maria och Terje Olsen var aktiva på sociala medier under de här dagarna och redan ser de en del sidoeffekter av det som började som en rolig grej.

– En kompis har startat sin egen klassiker. Den består än så länge av ett besök på High Chaparall och ett på Ullared. Den tredje delen är inte bestämd än, berättar Terje Olsen.

Det blev några intensiva dagar för paret Olsen under veckan. Inte bara på grund av de 125 mil de lade bakom sig under allsångspremiärernas tre dagar, utan även all den uppmärksamhet de fick av media under tiden. Väl hemma i Åmål har de nu tid att reflektera över vad det egentligen var som hände. Allt som allt hade de en rolig upplevelse, om än med en del ovilja och motstånd.

– Jag tycker fortfarande att allsång är jättetöntigt. Det är det där klämkäcka jag inte gillar. Jag hade hellre gått på en rockkonsert. Ändå tycker jag att det var en frän grej vi gjorde, skrattar Maria Olsen.

”The Boss” var i stan

Olsens började allsångsresan i Göteborg med premiären av Lotta på Liseberg. Dock var det svårt att få hotellplats, en viss Bruce Springsteen spelade på Ullevi samma kväll. Det slutade med övernattning i Borås där Terje Olsen sov dåligt.

Allsången väntade dock inte på Olsens. Det var bara att ta sig upp och bege sig mot Stockholm och Skansen. Ska man göra en allsångsklassiker får man tydligen stå ut med en hel del. Väl i huvudstaden hann de med att besöka museet Fotografiska, men inte så mycket mer. På Skansen mötte de upp vänner som tillförde energi och skratt. Allsångsturnén avslutades sedan i Halden med Allsång på gränsen. Paret Olsen berättar att här fick de mest känslan av att det faktiskt var en tv-inspelning.

– Vår allsångsturné var faktiskt ganska jobbig, men vi kommer att fortsätta med det här, säger Terje Olsen.

En egen klassiker

Maria och Terje Olsen var aktiva på sociala medier under de här dagarna och redan ser de en del sidoeffekter av det som började som en rolig grej.

– En kompis har startat sin egen klassiker. Den består än så länge av ett besök på High Chaparall och ett på Ullared. Den tredje delen är inte bestämd än, berättar Terje Olsen.