2016-06-30 20:35

2016-07-01 17:14

Två till sjukhus efter krock på E45:an

ÅMÅL

(UPPDATERAD) Två personer fick föras till sjukhus efter en trafikolycka på E45 i Berga på torsdagskvällen. En personbil och en lastbil kolliderade i korsningen mellan E45 och Vickersrudsvägen.
Kvinnan som körde personbilen hämtades med ambulanshelikopter, men ska ändå ha klarat sig förhållandevis bra.

Det var strax efter klockan åtta på torsdagskvällen som larmet kom in om att en lastbil och en personbil hade krockat på E45 i Berga. Räddningstjänsten i Åmål var först på plats och fick senare assistans av ambulans och en ambulanshelikopter, samt en polispatrull från Vänersborg som befann sig i Bäckefors när larmet gick.

– Larmet handlade om en påkörning bakifrån, säger Thomas Fuxborg från polisens pressjour i Göteborg.

Klippte av taket

Skadorna på fordonen tyder emellertid snarare på att det handlade om en vänstersvängsolycka. Det såg ut som om lastbilen hade varit på väg att svänga av från E45 vid den före detta skolan i Berga och att en personbil som kom norrifrån körde in i den.

Personbilen hade försökt väja från lastbilen och då kört även in i en trafikskylt.

Räddningsarbetarna var tvungna att klippa sig in i personbilen, som hade skadats kraftigt i smällen. I förarsätet satt en kvinna i 50-årsåldern. Hon var vid medvetande och verkade ha klarat sig lindrigt med tanke på omständigheterna. Men hon fick ändå följa med i ambulanshelikoptern, som skulle tillbaka till Näl, för en kontrollundersökning.

Lastbilen kördes av en man i 20-årsåldern. Han fick åka med ambulansbilen till Centralsjukhuset i Karlstads, även han för kontroll.

– Ingen av dem verkar ha fått några allvarligare skador, så de har verkligen haft tur, säger Thomas Fuxborg

Under tiden som räddningsarbetet pågick kunde trafiken som kom söderifrån ledas om på bivägen/cykelvägen förbi Östby. Norr om olycksplatsen bildades emellertid en lång kö av fordon.

Det var strax efter klockan åtta på torsdagskvällen som larmet kom in om att en lastbil och en personbil hade krockat på E45 i Berga. Räddningstjänsten i Åmål var först på plats och fick senare assistans av ambulans och en ambulanshelikopter, samt en polispatrull från Vänersborg som befann sig i Bäckefors när larmet gick.

– Larmet handlade om en påkörning bakifrån, säger Thomas Fuxborg från polisens pressjour i Göteborg.

Klippte av taket

Skadorna på fordonen tyder emellertid snarare på att det handlade om en vänstersvängsolycka. Det såg ut som om lastbilen hade varit på väg att svänga av från E45 vid den före detta skolan i Berga och att en personbil som kom norrifrån körde in i den.

Personbilen hade försökt väja från lastbilen och då kört även in i en trafikskylt.

Räddningsarbetarna var tvungna att klippa sig in i personbilen, som hade skadats kraftigt i smällen. I förarsätet satt en kvinna i 50-årsåldern. Hon var vid medvetande och verkade ha klarat sig lindrigt med tanke på omständigheterna. Men hon fick ändå följa med i ambulanshelikoptern, som skulle tillbaka till Näl, för en kontrollundersökning.

Lastbilen kördes av en man i 20-årsåldern. Han fick åka med ambulansbilen till Centralsjukhuset i Karlstads, även han för kontroll.

– Ingen av dem verkar ha fått några allvarligare skador, så de har verkligen haft tur, säger Thomas Fuxborg

Under tiden som räddningsarbetet pågick kunde trafiken som kom söderifrån ledas om på bivägen/cykelvägen förbi Östby. Norr om olycksplatsen bildades emellertid en lång kö av fordon.