2016-06-21 15:55

2016-06-21 15:55

Åtal väcks för fortkörningar

ÅMÅL

Flera åtal har den senaste tiden väckts vid Vänersborgs tingsrätt för fortkörningar. Vanligtvis brukar fortkörningar bara leda till åtal om föraren nekar, men i de här fallen har förarna erkänt. Däremot har de sedan inte svarat på åklagarens strafföreläggande och inte betalt in böterna.

Då blir fortkörningarna domstolens sak, men målen kan fortfarande avgöras utan huvudförhandling om de åtalade godkänner åklagarens förslag till bötesstraff.

Det gäller en person som kört personbil i 89 kilometer i timmen på 80-sträcka på E45 vid fartkameran i Hult i Tydje i oktober i fjol, en person som kört lastbil i 86 kilometer i timmen på 80-sträcka på E45 vid fartkameran i Krusebol i Ånimskog i juli i fjol, en person som kört personbil i 77 kilometer i timmen vid fartkameran på E45 vid Västra Åsen i Åmål i oktober i fjol, samt en person som kört personbil i 86 kilometer i timmen på 70-sträcka på samma plats i maj i fjol.

För de tre första fortkörningarna föreslår åklagaren böter på 1 500 kronor, och på den sista 2 400 kronor.

Då blir fortkörningarna domstolens sak, men målen kan fortfarande avgöras utan huvudförhandling om de åtalade godkänner åklagarens förslag till bötesstraff.

Det gäller en person som kört personbil i 89 kilometer i timmen på 80-sträcka på E45 vid fartkameran i Hult i Tydje i oktober i fjol, en person som kört lastbil i 86 kilometer i timmen på 80-sträcka på E45 vid fartkameran i Krusebol i Ånimskog i juli i fjol, en person som kört personbil i 77 kilometer i timmen vid fartkameran på E45 vid Västra Åsen i Åmål i oktober i fjol, samt en person som kört personbil i 86 kilometer i timmen på 70-sträcka på samma plats i maj i fjol.

För de tre första fortkörningarna föreslår åklagaren böter på 1 500 kronor, och på den sista 2 400 kronor.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.