2016-06-20 18:13

2016-06-20 18:13

Åtalas för slag mot poliser

ÅMÅL

En man i 50-årsåldern åtalas misstänkt för två fall av våld mot tjänsteman efter att ha slagit de poliser som skulle omhänderta honom i november i fjol på gågatan i Åmål.

Upprinnelsen var att mannen besökte Örnäs camping och där hotade personalen och sa att han skulle bränna ner hela campingen. Polispatrullen hittade honom lite senare i centrala Åmål och skulle gripa honom.

Mannen motsatte sig då polisens ingripande. Han misshandlade en av poliserna med flera knytnävsslag i ansiktet. Den andra polisen fick ett slag ovanför örat. Poliserna fick använda pepparsprej och handfängsel för att övermanna honom.

Polisen som fick slagen i ansiktet yrkar på skadestånd med 8 000 kronor.

Upprinnelsen var att mannen besökte Örnäs camping och där hotade personalen och sa att han skulle bränna ner hela campingen. Polispatrullen hittade honom lite senare i centrala Åmål och skulle gripa honom.

Mannen motsatte sig då polisens ingripande. Han misshandlade en av poliserna med flera knytnävsslag i ansiktet. Den andra polisen fick ett slag ovanför örat. Poliserna fick använda pepparsprej och handfängsel för att övermanna honom.

Polisen som fick slagen i ansiktet yrkar på skadestånd med 8 000 kronor.