2016-06-10 20:48

2016-06-10 20:48

Student fick uppblåsbar fotboll

ÅMÅL: Gratulationer och studentsånger hördes på skolgården

På fredagen firades 117 nyblivna studenter på Karlbergsgymnasiets skolgård, bland annat med uppblåsbara fotbollar och krokodiler.

Halv två öppnades dörrarna till Karlbergsgymnasiets huvudentré och ut på skolgården sprang hurrande studenter från tio olika program.

De mottogs av släkt och vänner som stod redo med blommor och diverse uppblåsbara föremål att hänga runt studenternas halsar. Ett av föremålen som stack ut i mängden var en uppblåsbar fotboll som nästan var lika stor som studenten Jennica Johansson själv.

– Jag vet inte riktigt hur jag ska få med den hem, men jag vet i alla fall att den inte ska med upp på flaket, säger Jennica Johansson som har gått det samhällsvetenskapliga programmet.

Varierade planer

Under och efter sommaren kommer studenterna att sprida sig åt olika håll. Trenden bland dem som har läst högskoleförberedande linjer är att studera vidare direkt. Vissa planerar att bli läkare, andra socionomer.

Några vill i stället söka jobb, ta ett sabbatsår och fundera över vad de egentligen vill.

– Min plan är att jobba i Nya Zeeland under ett halvår. Jag tror jag skulle lära mig mycket på det, säger Tobias Englund från naturprogrammet.

Halv två öppnades dörrarna till Karlbergsgymnasiets huvudentré och ut på skolgården sprang hurrande studenter från tio olika program.

De mottogs av släkt och vänner som stod redo med blommor och diverse uppblåsbara föremål att hänga runt studenternas halsar. Ett av föremålen som stack ut i mängden var en uppblåsbar fotboll som nästan var lika stor som studenten Jennica Johansson själv.

– Jag vet inte riktigt hur jag ska få med den hem, men jag vet i alla fall att den inte ska med upp på flaket, säger Jennica Johansson som har gått det samhällsvetenskapliga programmet.

Varierade planer

Under och efter sommaren kommer studenterna att sprida sig åt olika håll. Trenden bland dem som har läst högskoleförberedande linjer är att studera vidare direkt. Vissa planerar att bli läkare, andra socionomer.

Några vill i stället söka jobb, ta ett sabbatsår och fundera över vad de egentligen vill.

– Min plan är att jobba i Nya Zeeland under ett halvår. Jag tror jag skulle lära mig mycket på det, säger Tobias Englund från naturprogrammet.

  • Emma Bäckström