2016-06-10 17:56

2016-06-10 17:56

Flugtal avslutade skolåret

ÅMÅL: Skolavslutningar för grundskolan

Fem skolavslutningar avlöste varandra i Åmåls kyrka och Kulturmagasinet under fredagsförmiddagen. Kristinebergskolans rektor Henrik Larsson fångade högstadieelevernas intresse genom sitt tal om flugor.

Under fredagsförmiddagen var det högtryck i Åmåls kyrka och Kulturmagasinet. Det var dags för Rösparksskolans, Södra skolans och Kristinebergskolans skolavslutning.

Först ut i Åmåls kyrka var högstadieskolan. Elever imponerade med sina musikaliska förmågor, särskilt goda studieresultat uppmärksammades och rektorn Henrik Larsson höll ett annorlunda tal.

Talets huvudspår var flugor. Henrik Larsson berättade om att han hemma i Fröskog hade smällt 23 flugor under två minuter på toaletten. Efter att ha gått på jakt även i köket och vardagsrummet kunde han konstatera att det är ovanligt många flugor i år.

Talets ovanliga ämne och Henrik Larssons oförväntade anekdoter fångade elevernas intresse.

Slutsatsen, som Henrik Larsson drog och berättade om i slutet av talet, var att de ovanligt många flugorna är ett tecken på att det kommer bli en fantastisk sommar.

Kul att välja själv

En av eleverna som i dag gjorde sin sista dag på högstadiet var Jessica Lerhman.

– Det känns jätteskönt att börja gymnasiet till hösten och lägga sin tid på det man själv väljer. Jag har alltid varit intresserad av film och skådespel så jag kommer börja plugga teater i Trollhättan, säger hon.

Skönt med sommarlov

Någon som är glad över att det är sommarlov är Agnes Belander som avslutade sitt tredje år i skolan.

– Vi har haft ganska många läxor. Det har varit svårt att hinna med allt eftersom jag är med i cheerleading, gymnastik och ridning också. I sommar ska jag bara vila, bada och resa till Spanien, säger hon.

Under fredagsförmiddagen var det högtryck i Åmåls kyrka och Kulturmagasinet. Det var dags för Rösparksskolans, Södra skolans och Kristinebergskolans skolavslutning.

Först ut i Åmåls kyrka var högstadieskolan. Elever imponerade med sina musikaliska förmågor, särskilt goda studieresultat uppmärksammades och rektorn Henrik Larsson höll ett annorlunda tal.

Talets huvudspår var flugor. Henrik Larsson berättade om att han hemma i Fröskog hade smällt 23 flugor under två minuter på toaletten. Efter att ha gått på jakt även i köket och vardagsrummet kunde han konstatera att det är ovanligt många flugor i år.

Talets ovanliga ämne och Henrik Larssons oförväntade anekdoter fångade elevernas intresse.

Slutsatsen, som Henrik Larsson drog och berättade om i slutet av talet, var att de ovanligt många flugorna är ett tecken på att det kommer bli en fantastisk sommar.

Kul att välja själv

En av eleverna som i dag gjorde sin sista dag på högstadiet var Jessica Lerhman.

– Det känns jätteskönt att börja gymnasiet till hösten och lägga sin tid på det man själv väljer. Jag har alltid varit intresserad av film och skådespel så jag kommer börja plugga teater i Trollhättan, säger hon.

Skönt med sommarlov

Någon som är glad över att det är sommarlov är Agnes Belander som avslutade sitt tredje år i skolan.

– Vi har haft ganska många läxor. Det har varit svårt att hinna med allt eftersom jag är med i cheerleading, gymnastik och ridning också. I sommar ska jag bara vila, bada och resa till Spanien, säger hon.

  • Emma Bäckström

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.