2016-06-10 17:41

2016-06-10 17:42

Balderkliniken har 12 000 patienter på listan

ÅMÅL: 5 000 flyttades över i kartsökningen

Ungefär 700 av Närhälsans patienter hade aktivt sökt sig till Balderkliniken redan före stängningen. Men det stora flertalet flyttades över den 1 juni. Balderkliniken har nu 12 000 listade patienter.

Efter att Närhälsans vårdcentral i Åmål stängde den 31 maj gjorde Västra Götalandsregionen under natten en kartsökning där alla kvarvarande patienter listades om till den vårdcentral som ligger geografiskt närmast deras bostad.

I veckan skickade Västra Götalandsregionen ut informationsbrev till alla berörda om vilken vårdcentral de nu hör till.

– Några har ringt och tror att jag jobbar på Balderkliniken, men i övrigt har det varit väldigt lugnt, säger Eva Källén som är kontaktperson på Västra Götalandsregionens primärvårdskontor för de som har frågor.

Ökade med 5 000

Som väntat innebar omregistreringen att det stora flertalet personer flyttades över till Balderkliniken i Åmål. Datorsystemet har en fördröjning och först på fredagen kunde resultatet av flytten ses hos Västra Götalandsregionens primärvårdskontor. Då hade Balderkliniken i ett slag ökat från 7 000 till 12 000 listade patienter.

Redan innan Närhälsan stängde hade en del Åmålsbor aktivt sökt sig till Balderkliniken, som under maj månad ökade med ungefär 700 patienter.

Ett mindre fåtal av Närhälsans patienter listades någon annan vårdcentral.

Västra Götalandsregionens primärvårdskontor har ansvaret att hålla kontakten med Balderkliniken för att se att överflyttningen fungerar.

– Vi hade ju önskat att det här inte kommit riktigt så snabbt, men Balderkliniken är ändå såpass förberedda och har rekryterat, säger Eva Källén.

Efter att Närhälsans vårdcentral i Åmål stängde den 31 maj gjorde Västra Götalandsregionen under natten en kartsökning där alla kvarvarande patienter listades om till den vårdcentral som ligger geografiskt närmast deras bostad.

I veckan skickade Västra Götalandsregionen ut informationsbrev till alla berörda om vilken vårdcentral de nu hör till.

– Några har ringt och tror att jag jobbar på Balderkliniken, men i övrigt har det varit väldigt lugnt, säger Eva Källén som är kontaktperson på Västra Götalandsregionens primärvårdskontor för de som har frågor.

Ökade med 5 000

Som väntat innebar omregistreringen att det stora flertalet personer flyttades över till Balderkliniken i Åmål. Datorsystemet har en fördröjning och först på fredagen kunde resultatet av flytten ses hos Västra Götalandsregionens primärvårdskontor. Då hade Balderkliniken i ett slag ökat från 7 000 till 12 000 listade patienter.

Redan innan Närhälsan stängde hade en del Åmålsbor aktivt sökt sig till Balderkliniken, som under maj månad ökade med ungefär 700 patienter.

Ett mindre fåtal av Närhälsans patienter listades någon annan vårdcentral.

Västra Götalandsregionens primärvårdskontor har ansvaret att hålla kontakten med Balderkliniken för att se att överflyttningen fungerar.

– Vi hade ju önskat att det här inte kommit riktigt så snabbt, men Balderkliniken är ändå såpass förberedda och har rekryterat, säger Eva Källén.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.