2016-06-01 14:44

2016-06-01 14:44

Charmigt, lättsamt och bitvis ganska pampigt

ÅMÅL: Karlbergsgymnasiets musikelever gav vårkonsert

Det var bra tryck från scenen när Karlbergsgymnasiets musikelever bjöd in till vårkonsert på tisdagskvällen. Lekfulla popnummer och tårdrypande ballader blandades med högstämd renässansmusik.

1500-talsmusik tillhör inte vardagen för speciellt många 2000-talsungdomar, men under våren har musikeleverna på Karlbergsgymnasiet bevisligen fått stifta bekantskap med ett par engelska renässanskompositörer.

– Det är första gången vi gör ett polyfoniskt konsertinslag, berättade körläraren Ellinor Wiman, innan hon ledde sina elever genom ”The silver swan” av Orlando Gibbons (1583-1625).

Ett roligt låtval som gav tidsmässigt djup till programmet, även om andra nummer belönades med mer applåder på Karlbergsteatern.

Fartfylld start

Konserten rivstartade med två fartfyllda tolkningar av ”Let me entertain you” och ”Sommartider”. Därefter tog Hanna Hallén över mikrofonen och avlossade en inlevelsefull version av Adeles ballad ”When you were young”.

De flesta solosångerna var lånade av engelskspråkiga artister, vilket gjorde att Caisa Svanström och Mathilda Eriksson stack ut lite med sina låtval. Den ena sångerskan bjöd publiken på en visdoftande variant av ”Himlen är oskyldigt blå” medan den andra tog sig an musikalklassikern ”Du måste finnas”. Däremellan gavs det flera lekfulla och charmiga ensembleinslag.

1500-talsmusik tillhör inte vardagen för speciellt många 2000-talsungdomar, men under våren har musikeleverna på Karlbergsgymnasiet bevisligen fått stifta bekantskap med ett par engelska renässanskompositörer.

– Det är första gången vi gör ett polyfoniskt konsertinslag, berättade körläraren Ellinor Wiman, innan hon ledde sina elever genom ”The silver swan” av Orlando Gibbons (1583-1625).

Ett roligt låtval som gav tidsmässigt djup till programmet, även om andra nummer belönades med mer applåder på Karlbergsteatern.

Fartfylld start

Konserten rivstartade med två fartfyllda tolkningar av ”Let me entertain you” och ”Sommartider”. Därefter tog Hanna Hallén över mikrofonen och avlossade en inlevelsefull version av Adeles ballad ”When you were young”.

De flesta solosångerna var lånade av engelskspråkiga artister, vilket gjorde att Caisa Svanström och Mathilda Eriksson stack ut lite med sina låtval. Den ena sångerskan bjöd publiken på en visdoftande variant av ”Himlen är oskyldigt blå” medan den andra tog sig an musikalklassikern ”Du måste finnas”. Däremellan gavs det flera lekfulla och charmiga ensembleinslag.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.