2016-05-30 15:13

2016-05-30 15:13

Skrattfest på värmländska

ÅNIMSKOG: Allsång i Ånimskog

Komiker, skådespelare, sångare – och värmlänning. Johan Östling spelade upp hela sitt register när han i lördags gästade Ånimskogs bygdegård.

Johan Östling, har setts i en rad svenska filmer och tv-serier, bland annat Ack Värmland och Smala Sussie. Produktionerna har en sak gemensamt – de utspelar sig i Värmland. Det värmländska temat har följt med på Östlings Sverigeturné som i lördags nådde Ånimskogs bygdegård.

Att han har mycket gratis tack vare sin grova värmländska hymlade han inte om. På vissa platser söderöver räcker det att öppna munnen för att folk ska börja skratta, berättade han i början av showen. Visst, värmländskan gjorde sitt men Östling visade sig dessutom vara en oerhört kvicktänkt komiker – samspelet med publiken imponerade. Dessutom visade han upp en sida som inte är lika känd, den musikaliska. Han avväpnade publiken direkt när han fick med hela bygdegården i en hawaiiansk allsång.

– Jag började spela 1986 så musiken har alltid funnits med, säger Johan Östling i kaffepausen.

Östling bjöd på en bra bredd, både musikalsikt och i mellansnacket. Lägerbålssånger varvades med Sven Ingvars-låtar och mellan låtarna tog han upp allt från svenskarnas trendkänslighet till hur det är att vara pappa till en tonårstjej.

– Min dotter tror att den senaste iphonen ingår i barnkonventionen.

Kvällstidningarnas fantasifulla löpsedlar var ett annat ämne han tog upp under den en och en halv timme långa föreställningen.

– Kolla här, säger han och pekar på en upptryckt löpsedel. Slipp läskfetmna, nio enkla steg. Jag behöver bara ett steg – skippa trocaderon.

Stor publik

Många hade sökt sig till bygdegården, den stora salen var välfylld. Johan Östling själv var överraskad över publiktrycket.

– Det är smickrande att folk kommer och tittar. Det är ändå lördagskväll och det finns väldigt mycket att göra, säger Johan Östling.

Att han hamnade i Ånimskog av alla ställen var ingen slump. Johan Östling har en förkärlek till att uppträda på mindre platser där publiken är mer blandad än i storstäderna. Utformningen av showen varierar från plats till plats.

– Oftast har jag ingen färdig låtlista utan det som trillar in i huvudet kommer ut. Sedan får man ha lite känsla för vad man har för publik.

Johan Östling, har setts i en rad svenska filmer och tv-serier, bland annat Ack Värmland och Smala Sussie. Produktionerna har en sak gemensamt – de utspelar sig i Värmland. Det värmländska temat har följt med på Östlings Sverigeturné som i lördags nådde Ånimskogs bygdegård.

Att han har mycket gratis tack vare sin grova värmländska hymlade han inte om. På vissa platser söderöver räcker det att öppna munnen för att folk ska börja skratta, berättade han i början av showen. Visst, värmländskan gjorde sitt men Östling visade sig dessutom vara en oerhört kvicktänkt komiker – samspelet med publiken imponerade. Dessutom visade han upp en sida som inte är lika känd, den musikaliska. Han avväpnade publiken direkt när han fick med hela bygdegården i en hawaiiansk allsång.

– Jag började spela 1986 så musiken har alltid funnits med, säger Johan Östling i kaffepausen.

Östling bjöd på en bra bredd, både musikalsikt och i mellansnacket. Lägerbålssånger varvades med Sven Ingvars-låtar och mellan låtarna tog han upp allt från svenskarnas trendkänslighet till hur det är att vara pappa till en tonårstjej.

– Min dotter tror att den senaste iphonen ingår i barnkonventionen.

Kvällstidningarnas fantasifulla löpsedlar var ett annat ämne han tog upp under den en och en halv timme långa föreställningen.

– Kolla här, säger han och pekar på en upptryckt löpsedel. Slipp läskfetmna, nio enkla steg. Jag behöver bara ett steg – skippa trocaderon.

Stor publik

Många hade sökt sig till bygdegården, den stora salen var välfylld. Johan Östling själv var överraskad över publiktrycket.

– Det är smickrande att folk kommer och tittar. Det är ändå lördagskväll och det finns väldigt mycket att göra, säger Johan Östling.

Att han hamnade i Ånimskog av alla ställen var ingen slump. Johan Östling har en förkärlek till att uppträda på mindre platser där publiken är mer blandad än i storstäderna. Utformningen av showen varierar från plats till plats.

– Oftast har jag ingen färdig låtlista utan det som trillar in i huvudet kommer ut. Sedan får man ha lite känsla för vad man har för publik.