2016-05-30 17:51

2016-05-30 17:51

Premiär för trädgårdsäventyr på Not Quite

FENGERSFORS: Mycket att titta på och göra

I lördags arrangerades för första gången Trädgårdsäventyret på Not Quite i Fengersfors. Bruket fylldes av trädgårdsintresserade och det fanns mycket att titta och göra. Bakom eventet stod medlemmar i Not Quite som ville göra något trädgårdsrelaterat tillsammans.

Det kostade inget att vandra runt på detta äventyr där man bland annat kunde köpa diverse olika plantor och blommor, delta i workshop med klätterväxter, eller bygga blomsterskulpturer.

Eckhard Morich, som bor granne med Bruket, höll en pilflätningskurs där man lärde sig fläta korgar i pil. För barnen fanns det mycket spännande att göra, till exempel en botanisk tipspromenad med fina priser. Det var många som passade på att ta en fika i solen på kaféet och i återbruket gavs det tillfälle att fynda för trädgårdsäventyrare.

Keramik i naturen

Monica Lindstrand från Fengersfors var en av besökarna som njöt av Kordula Morich ”Konst i bäcken”, där Morich hade placerat ut sin keramik i naturen.

– Det har varit en spännande dag med mycket att titta på och uppleva, säger Monica Lindstrand, som avslutade besöket med en kaffe i solväggen utanför kaféet.

Det bjöds också på musik i flera konstellationer under lördagen i Fengersfors. På dagen spelade Jenny Ekelund och Torbjörn Carlsson brasiliansk jazz och senare på kvällen uppträdde det värmländska bandet Hemjord med tonsatta texter om skogen, skrivna av Maria Westerberg.

Fick testa

Olivia De Jong arrangerade tillsammans med Kerstin Svensson ”Hemliga kraften” som handlade om att vi alla äger det offentliga rummet och kan göra något där. Här fick man testa på att odla och plantera på ett enkelt sätt, till exempel tillverka tidningskrukor och dra frön ur en hemlig låda.

– Många tyckte det var en rolig idé. Speciellt barnen. En del av dem kom tillbaka sex gånger, berättar Olivia De Jong.

Hon är en av de medlemmar som stod bakom hela arrangemanget Trädgårdsäventyret. Hon tycker dagen har känts uppskattad av både besökare och utställare och är nöjd med att det varit så många på plats.

– Medlemmarna har ännu inte utvärderat dagen. Jag skulle gissa att trädgårdsdagen kommer tillbaka i någon variant nästa år. Detta var en testidé med väldigt lösa konturer. Det är så vi fungerar, vi kör på det vi har lust att göra, sedan får vi se vad som behöver förändras till en eventuell nästa gång säger Olivia De Jong.

Det kostade inget att vandra runt på detta äventyr där man bland annat kunde köpa diverse olika plantor och blommor, delta i workshop med klätterväxter, eller bygga blomsterskulpturer.

Eckhard Morich, som bor granne med Bruket, höll en pilflätningskurs där man lärde sig fläta korgar i pil. För barnen fanns det mycket spännande att göra, till exempel en botanisk tipspromenad med fina priser. Det var många som passade på att ta en fika i solen på kaféet och i återbruket gavs det tillfälle att fynda för trädgårdsäventyrare.

Keramik i naturen

Monica Lindstrand från Fengersfors var en av besökarna som njöt av Kordula Morich ”Konst i bäcken”, där Morich hade placerat ut sin keramik i naturen.

– Det har varit en spännande dag med mycket att titta på och uppleva, säger Monica Lindstrand, som avslutade besöket med en kaffe i solväggen utanför kaféet.

Det bjöds också på musik i flera konstellationer under lördagen i Fengersfors. På dagen spelade Jenny Ekelund och Torbjörn Carlsson brasiliansk jazz och senare på kvällen uppträdde det värmländska bandet Hemjord med tonsatta texter om skogen, skrivna av Maria Westerberg.

Fick testa

Olivia De Jong arrangerade tillsammans med Kerstin Svensson ”Hemliga kraften” som handlade om att vi alla äger det offentliga rummet och kan göra något där. Här fick man testa på att odla och plantera på ett enkelt sätt, till exempel tillverka tidningskrukor och dra frön ur en hemlig låda.

– Många tyckte det var en rolig idé. Speciellt barnen. En del av dem kom tillbaka sex gånger, berättar Olivia De Jong.

Hon är en av de medlemmar som stod bakom hela arrangemanget Trädgårdsäventyret. Hon tycker dagen har känts uppskattad av både besökare och utställare och är nöjd med att det varit så många på plats.

– Medlemmarna har ännu inte utvärderat dagen. Jag skulle gissa att trädgårdsdagen kommer tillbaka i någon variant nästa år. Detta var en testidé med väldigt lösa konturer. Det är så vi fungerar, vi kör på det vi har lust att göra, sedan får vi se vad som behöver förändras till en eventuell nästa gång säger Olivia De Jong.

  • Karin Hedborg