2016-05-23 16:00

2016-05-23 16:00

Annaloppet samlar in pengar till cancerforskning

FENGERSFORS

På söndag samlas motionärer i Fengersfors för att gå, lunka eller springa den tredje upplagan av Annaloppet, som arrangeras till förmån för Cancerfonden.
– Det kan vara sista gången, säger initiativtagaren Camilla Niemi.

Sedan starten 2014 har Annaloppet inbringat över 50 000 kronor till Cancerfonden. Men nu riskerar loppet att läggas i malpåse, om inte någon kliver fram och tar över arrangörskapet från Camilla Niemi.

– För min del blir det sista gången. Jag har inte längre tid att gå runt och samla in sponsorpriser och hänga upp affischer, säger initiativtagaren, som baserar beslutet på ändrade arbetsförhållanden.

Loppet är uppkallat efter den Åmålsbördiga idrottstjejen Anna Rydstedt, född Olsson, som gick bort i cancer 2012.

– Vi lärde känna varandra genom Fengersfors IK. Jag minns att hon var väldigt snäll och ville alla väl, säger Camilla Niemi, som hyllar sin vän genom att synliggöra hennes sista stora projekt.

En krona per minut

När Anna Rydstedt drabbades av elakartad hudcancer 2010 bestämde hon sig för att genomföra tre varianter av de fyra motionsloppen som ingår i ”En svensk klassiker”. Både privatpersoner och företag sponsrade projektet, som tidigare bara hade genomförts av en kvinna. Ambitionen var att samla in en krona per träningsminut till cancerfonden genom hemsidan Långlopp.com.

Samma dag som Anna Rydstedt gick bort hade hon fått ihop 150 000 kronor. Men tack vare Camilla Niemis initiativ fortsätter räkneverken att ticka uppåt.

Hoppas på liknande

– I fjol var det 227 personer som sprang Annaloppet, men det var 274 som betalade startavgift. Det är svårt att säga hur många vi blir den här gången, men jag hoppas i alla fall på liknande siffror, säger Camilla Niemi.

Banan startar som vanligt vid B-planen på Fengershof och följer det stora motionsspåret, en sträcka på cirka 3,6 kilometer. Bakom arrangemanget står även idrottsföreningen Fengersfors IK och frivilligorganisationen Samverket.

Sedan starten 2014 har Annaloppet inbringat över 50 000 kronor till Cancerfonden. Men nu riskerar loppet att läggas i malpåse, om inte någon kliver fram och tar över arrangörskapet från Camilla Niemi.

– För min del blir det sista gången. Jag har inte längre tid att gå runt och samla in sponsorpriser och hänga upp affischer, säger initiativtagaren, som baserar beslutet på ändrade arbetsförhållanden.

Loppet är uppkallat efter den Åmålsbördiga idrottstjejen Anna Rydstedt, född Olsson, som gick bort i cancer 2012.

– Vi lärde känna varandra genom Fengersfors IK. Jag minns att hon var väldigt snäll och ville alla väl, säger Camilla Niemi, som hyllar sin vän genom att synliggöra hennes sista stora projekt.

En krona per minut

När Anna Rydstedt drabbades av elakartad hudcancer 2010 bestämde hon sig för att genomföra tre varianter av de fyra motionsloppen som ingår i ”En svensk klassiker”. Både privatpersoner och företag sponsrade projektet, som tidigare bara hade genomförts av en kvinna. Ambitionen var att samla in en krona per träningsminut till cancerfonden genom hemsidan Långlopp.com.

Samma dag som Anna Rydstedt gick bort hade hon fått ihop 150 000 kronor. Men tack vare Camilla Niemis initiativ fortsätter räkneverken att ticka uppåt.

Hoppas på liknande

– I fjol var det 227 personer som sprang Annaloppet, men det var 274 som betalade startavgift. Det är svårt att säga hur många vi blir den här gången, men jag hoppas i alla fall på liknande siffror, säger Camilla Niemi.

Banan startar som vanligt vid B-planen på Fengershof och följer det stora motionsspåret, en sträcka på cirka 3,6 kilometer. Bakom arrangemanget står även idrottsföreningen Fengersfors IK och frivilligorganisationen Samverket.