2016-05-10 14:57

2016-05-10 14:57

Dalslands gille firar hundra år med fest

STOCKHOLM: Trevligt samkväm i Stockholm på lördag

På lördag, den 14 maj, blir det livat och glatt i Stockholm. Då firar Dalslands gille hundra år med festligheter.

Provinstidningens tidigare ägare och chefredaktör Sune Tholin är toastmaster för kvällen. Han kommer att kåsera om Dalsland och dalslänningar. Kvällen inleds med välkomstdrink och mingel följt av middag. Därefter blir det underhållning, musik och tal.

Från Dalsland kommer riksspelmännen Alban Faust, Tomas Fredriksson och Sören Blom. Göte Wilhelmsson orkester kommer att underhålla och även spela dansmusik senare på kvällen. Han är kapellmästare och i orkestern ingår gillets egna musikanter Göte och Hans.

Det kommer också att bli en auktion på två tavlor av Åmålskonstnären Jerker Helander.

Förberett jubileet

I arbetsgruppens som jobbat med jubileet har Hans Forslund varit ledare. Övriga i gruppen har varit Ingegerd Fridh, Sven Kajsten, Berit Olovson, Erik Olovson, Mauritz Wallin och Gunnel Robertsson.

Dalslands gille i Stockholm verkar för en närmare sammanslutning mellan dalslänningar som bor i kungliga huvudstaden och dess närhet. Årsprogrammet brukar bland annat innehålla några studiebesök. Ett inslag är återkommande. Varje år deltar gillet i firandet av nationaldagen den 6 juni då man är med och tågar upp till Skansen.

Provinstidningens tidigare ägare och chefredaktör Sune Tholin är toastmaster för kvällen. Han kommer att kåsera om Dalsland och dalslänningar. Kvällen inleds med välkomstdrink och mingel följt av middag. Därefter blir det underhållning, musik och tal.

Från Dalsland kommer riksspelmännen Alban Faust, Tomas Fredriksson och Sören Blom. Göte Wilhelmsson orkester kommer att underhålla och även spela dansmusik senare på kvällen. Han är kapellmästare och i orkestern ingår gillets egna musikanter Göte och Hans.

Det kommer också att bli en auktion på två tavlor av Åmålskonstnären Jerker Helander.

Förberett jubileet

I arbetsgruppens som jobbat med jubileet har Hans Forslund varit ledare. Övriga i gruppen har varit Ingegerd Fridh, Sven Kajsten, Berit Olovson, Erik Olovson, Mauritz Wallin och Gunnel Robertsson.

Dalslands gille i Stockholm verkar för en närmare sammanslutning mellan dalslänningar som bor i kungliga huvudstaden och dess närhet. Årsprogrammet brukar bland annat innehålla några studiebesök. Ett inslag är återkommande. Varje år deltar gillet i firandet av nationaldagen den 6 juni då man är med och tågar upp till Skansen.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.