2016-05-09 17:59

2016-05-12 19:18

Tjejernas tur att ta plats i DJ-båsen

ÅMÅL: Åmålstjej återvänder med workshop

Åmålstjejen Charlin Svanér dela Cruz tar med sig Alexandra Shanahan, alias Maydar, och bjuder på en DJ-workshop enbart för tjejer.
– Jag jobbar för en jämställd musikscen, säger Charlin.

På Huset på onsdagskvällen är det drop in för de tjejer som vill komma och lära sig mer om DJ-ing och få tips och råd om hur man kan nå de stora musikscenerna.

– Jag utbildar mig till musik- och eventarrangör i Nyköping och är i det här fallet projektledare. Jag gör just nu min praktik hos riksorganisationen Popkollo, berättar Charlin Svanér dela Cruz, som tagit med sig en ung kvinnlig DJ som ska hålla den är workshopen för tjejer på ungdomsgården Huset i Åmål.

Alexandra ”Maydar” Shanahan är DJ, producent, artist och arrangör från Stockholm. Hon har vänt upp och ner på dansgolv från norra till södra Sverige och i Europa, från dunkabarer i Berlin till nattklubbar i Rom. Hon har också släppt låtar med rapduon Anaye och arrangerat för klubbar i Stockholm.

”Ha kul utan press”

– Maydar är en van workshopledare som lägger fokus på att skapa en trygg miljö där alla som deltar får chans att prova nya grejer och bara ha kul utan någon press, säger Charlin Svanér dela Cruz.

Syftet med kvällen är att inspirera deltagarna till att ta vara på sitt musikintresse och skapa ett tryggt forum där de kan få testa nya saker utan press eller prestationskrav. I det här fallet handlar det om att lära sig DJ:a.

Jobbar för jämställdhet

– Tjejer och kvinnor har lika stor rätt till att ta plats på musikscenen och i dj-båsen, som män har. Killarna är i stor majoritet i dag. Jag jobbar långsiktigt för en jämställd musikscen, säger Charlin Svané dela Cruz.

På Huset på onsdagskvällen är det drop in för de tjejer som vill komma och lära sig mer om DJ-ing och få tips och råd om hur man kan nå de stora musikscenerna.

– Jag utbildar mig till musik- och eventarrangör i Nyköping och är i det här fallet projektledare. Jag gör just nu min praktik hos riksorganisationen Popkollo, berättar Charlin Svanér dela Cruz, som tagit med sig en ung kvinnlig DJ som ska hålla den är workshopen för tjejer på ungdomsgården Huset i Åmål.

Alexandra ”Maydar” Shanahan är DJ, producent, artist och arrangör från Stockholm. Hon har vänt upp och ner på dansgolv från norra till södra Sverige och i Europa, från dunkabarer i Berlin till nattklubbar i Rom. Hon har också släppt låtar med rapduon Anaye och arrangerat för klubbar i Stockholm.

”Ha kul utan press”

– Maydar är en van workshopledare som lägger fokus på att skapa en trygg miljö där alla som deltar får chans att prova nya grejer och bara ha kul utan någon press, säger Charlin Svanér dela Cruz.

Syftet med kvällen är att inspirera deltagarna till att ta vara på sitt musikintresse och skapa ett tryggt forum där de kan få testa nya saker utan press eller prestationskrav. I det här fallet handlar det om att lära sig DJ:a.

Jobbar för jämställdhet

– Tjejer och kvinnor har lika stor rätt till att ta plats på musikscenen och i dj-båsen, som män har. Killarna är i stor majoritet i dag. Jag jobbar långsiktigt för en jämställd musikscen, säger Charlin Svané dela Cruz.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.