2016-05-06 19:58

2016-05-06 19:58

Våldtäkt anmäld på Kristinebergskolan

ÅMÅL: Polisutredning pågår – ingen frihetsberövad

Polisen har fått in en anmälan om misstänkt våldtäkt på högstadiet Kristinebergskolan i Åmål.

Elisabeth Olsson, gruppchef för sektionen brott i nära relationer vid polisen i Västra Götaland, bekräftar att en polisanmälan kommit in om misstänkt våldtäkt på Kristinebergskolan.

– Utredning pågår, men ingen är frihetsberövad. Mer vill jag inte säga med hänsyn till de inblandades unga ålder, säger Olsson.

Även skolledningen är förtegen om händelsen, som enligt uppgift ska ha skett på skoltid. Det är en flicka som ska ha våldtagits och flera pojkar ska ha varit med vid händelsen. Detta ska ha hänt för en tid sedan och berörda vårdnadshavare ska vara informerade.

Hur hanterar skolan det som inträffat?

– Jag vill inte svara på det i dag eftersom jag inte har rektorerna på plats. Jag känner till händelsen och vet att rektorerna handlat enligt de riktlinjer som polisen och socialtjänsten tagit fram, säger barn- och utbildningsförvaltningens chef Catrin Eriksson.

Elisabeth Olsson, gruppchef för sektionen brott i nära relationer vid polisen i Västra Götaland, bekräftar att en polisanmälan kommit in om misstänkt våldtäkt på Kristinebergskolan.

– Utredning pågår, men ingen är frihetsberövad. Mer vill jag inte säga med hänsyn till de inblandades unga ålder, säger Olsson.

Även skolledningen är förtegen om händelsen, som enligt uppgift ska ha skett på skoltid. Det är en flicka som ska ha våldtagits och flera pojkar ska ha varit med vid händelsen. Detta ska ha hänt för en tid sedan och berörda vårdnadshavare ska vara informerade.

Hur hanterar skolan det som inträffat?

– Jag vill inte svara på det i dag eftersom jag inte har rektorerna på plats. Jag känner till händelsen och vet att rektorerna handlat enligt de riktlinjer som polisen och socialtjänsten tagit fram, säger barn- och utbildningsförvaltningens chef Catrin Eriksson.