2016-05-04 11:42

2016-05-04 11:42

Nya ägare har skrivit på

ÅMÅL: Gamla badhuset blir kontorshotell och barnfamilj tar över Vänersvik

Försäljning. Åmåls kommun har sålt gamla badhuset och före detta SMU-gården på Vänersvik för 815 000 kronor respektive 1 850 000 kronor. Badhuset ska bli privatägt kontorshotell och i Vänersvik har en barnfamilj från Västkusten flyttat in.

Det nybildade bolaget Microffice AB får tillträde till gamla badhuset den 1 juli. Bolaget har köpt tegelbyggnaden från 1912 i centrala Åmål för 815 000 kronor för att hyra ut det som kontorslokaler.

Bakom Microffice står två utflyttade Åmålsbor. Michael Georghiou och Helena Nell Georghiou bor i Salems kommun utanför Södertälje och har tänkt behålla sina arbeten på Scania och som lärare. Men de har ett sommarhus på Örnäs, har släkt och vänner kvar i Åmål och är här ofta.

– Vi var intresserade av att satsa på nåt tillsammans, ett hyreshus eller kontorsfastighet, och så dök det här upp. Det kunde vi inte motstå, säger Michael Georghiou, som säger att paret ser det som ett fantastiskt tillfälle att pröva sina vingar.

Har planer för huset

De vill utveckla badhuset till ett kontorshotell och tänker satsa ordentligt. Det finns ett stort underhållsbehov, men de tänker ta det lugnt i början och framför allt ordna den del som redan är uthyrd.

– Vi kommer att gå varligt fram. Det är en gammal kulturbyggnad och man kan inte ha vilken användning som helst, säger Michael Georghiou.

Det är cirka fem år sedan Åmåls kommun beslutade att sälja såväl gamla badhuset och missionsföreningens sommargård på Vänersvik. Nu fick båda husen nya ägare ungefär samtidigt.

Vänersvik har köpts av en barnfamilj från Västkusten. Dan och Inna Andersson och deras två barn har redan delvis flyttat in. De var faktiskt med och bjöd på gamla badhuset, men drog sig ur när det visade sig att huset inte skulle kunna användas som bostad.

– Läget är så fantastiskt här i Vänersvik, säger Dan Andersson, som tycker att det verkar vara ett trevligt område och hoppas att det kommer att vara liv och rörelse med barnfamiljer vid grillplatsen och badplatsen strax intill tomten.

Familjen har ingen koppling till Åmål tidigare, men är ofta i Sälen och har då alltid stannat till för att rasta här eftersom Åmål har charmat hela familjen. Barnen, som är fem och sju år gamla, älskar att besöka djurparken och den nya lekparken på Örnäs.

– Vi har bott på Flatön i Bohuslän, men där bor det snart bara pensionärer. Vi vill att barnen ska ha lekkamrater och kunna cykla iväg till skolan eller spela fotboll utan att vi behöver köra flera mil, säger Dan Andersson.

Arbetar i Sälen

Han har eget byggföretag och arbetar åtminstone halva året i Sälen. Även Inna Andersson är egenföretagare och har inget problem med att flytta.

– Vi hoppas att min syster med familj också ska komma hit, säger Dan Andersson.

Byggerfarenheten kommer han att få nytta av, för det är mycket att göra på huset.

Åmåls kommun köpte sommargården på Vänersvik i oktober 2008 för 2,8 miljoner kronor. Då var tomten 9 000 kvadratmeter, men den har styckats av till cirka 2 000 kvadratmeter för att säkerställa allmänhetens tillgång till stranden.

Det nybildade bolaget Microffice AB får tillträde till gamla badhuset den 1 juli. Bolaget har köpt tegelbyggnaden från 1912 i centrala Åmål för 815 000 kronor för att hyra ut det som kontorslokaler.

Bakom Microffice står två utflyttade Åmålsbor. Michael Georghiou och Helena Nell Georghiou bor i Salems kommun utanför Södertälje och har tänkt behålla sina arbeten på Scania och som lärare. Men de har ett sommarhus på Örnäs, har släkt och vänner kvar i Åmål och är här ofta.

– Vi var intresserade av att satsa på nåt tillsammans, ett hyreshus eller kontorsfastighet, och så dök det här upp. Det kunde vi inte motstå, säger Michael Georghiou, som säger att paret ser det som ett fantastiskt tillfälle att pröva sina vingar.

Har planer för huset

De vill utveckla badhuset till ett kontorshotell och tänker satsa ordentligt. Det finns ett stort underhållsbehov, men de tänker ta det lugnt i början och framför allt ordna den del som redan är uthyrd.

– Vi kommer att gå varligt fram. Det är en gammal kulturbyggnad och man kan inte ha vilken användning som helst, säger Michael Georghiou.

Det är cirka fem år sedan Åmåls kommun beslutade att sälja såväl gamla badhuset och missionsföreningens sommargård på Vänersvik. Nu fick båda husen nya ägare ungefär samtidigt.

Vänersvik har köpts av en barnfamilj från Västkusten. Dan och Inna Andersson och deras två barn har redan delvis flyttat in. De var faktiskt med och bjöd på gamla badhuset, men drog sig ur när det visade sig att huset inte skulle kunna användas som bostad.

– Läget är så fantastiskt här i Vänersvik, säger Dan Andersson, som tycker att det verkar vara ett trevligt område och hoppas att det kommer att vara liv och rörelse med barnfamiljer vid grillplatsen och badplatsen strax intill tomten.

Familjen har ingen koppling till Åmål tidigare, men är ofta i Sälen och har då alltid stannat till för att rasta här eftersom Åmål har charmat hela familjen. Barnen, som är fem och sju år gamla, älskar att besöka djurparken och den nya lekparken på Örnäs.

– Vi har bott på Flatön i Bohuslän, men där bor det snart bara pensionärer. Vi vill att barnen ska ha lekkamrater och kunna cykla iväg till skolan eller spela fotboll utan att vi behöver köra flera mil, säger Dan Andersson.

Arbetar i Sälen

Han har eget byggföretag och arbetar åtminstone halva året i Sälen. Även Inna Andersson är egenföretagare och har inget problem med att flytta.

– Vi hoppas att min syster med familj också ska komma hit, säger Dan Andersson.

Byggerfarenheten kommer han att få nytta av, för det är mycket att göra på huset.

Åmåls kommun köpte sommargården på Vänersvik i oktober 2008 för 2,8 miljoner kronor. Då var tomten 9 000 kvadratmeter, men den har styckats av till cirka 2 000 kvadratmeter för att säkerställa allmänhetens tillgång till stranden.