2016-04-27 09:35

2016-04-27 09:36

Reborn Bands första platta

MUSIK: Firande, fest och spelning på Café Gruzzolo

På Valborgsmässoafton blir det releaseparty och spelning på Café Gruzzolo i Mellerud med Reborn Band.
Räkna med sväng och drag, med mycket rock och 60-talsmusik.

Reborn Band från Mellerud bildades – i den konstellation bandet har i dag – sommaren 2013 inför evenemanget ”Musik i Dalsland”, där intresserade musikanter i Dalsland fick möjligheten att spela och visa upp sig.

Redan detta första gig ledde till att spelningar blev bokade, både på hemmaplan och i Österrike där bandet spelade under påskhelgen 2014.

– Vi har också varit i England och spelat under International Beatle week i Liverpool 2013 och 2014, berättar gitarristen Bele Fransson.

Rutinerade musiker

Reborn Band består av fyra rutinerade musiker och har anor från 1960-talet. Repertoarerna har under åren varit i varierande musikstilar, klassiska rock-, pop-, blues- och r 'n' b-låtar, många från 60-talet, men med en hel del inslag av senare material.

Bandets medlemmar idag är Morgan Ottosson, sång och gitarr (tidigare medlem i Beatstones under 60-talet), Bele Fransson, gitarr, bas och sång, Bengt Johansson, trummor och sång, samt Christer Mårtensson, bas, gitarr och sång.

Klart för firande

Reborn Bands första egenproducerade cd, ”Anytime at all”, är nu klar för utgivning. Låtarna är ett urval ur repertoaren och är covers av exempelvis Rolling Stones, Beatles och Chuck Berry. Några av låtarna är inspelade i samband med utgivningen av samlingsalbumet ”Rock from Valley country” 2014.

– Det var lite äldre rock n' roll, vad gäller låtval och sound. De övriga är inspelade vid senare tillfällen och är mer eller mindre kända hitlåtar från slutet av 60-talet och framåt, säger Bele Fransson.

Reborn Band från Mellerud bildades – i den konstellation bandet har i dag – sommaren 2013 inför evenemanget ”Musik i Dalsland”, där intresserade musikanter i Dalsland fick möjligheten att spela och visa upp sig.

Redan detta första gig ledde till att spelningar blev bokade, både på hemmaplan och i Österrike där bandet spelade under påskhelgen 2014.

– Vi har också varit i England och spelat under International Beatle week i Liverpool 2013 och 2014, berättar gitarristen Bele Fransson.

Rutinerade musiker

Reborn Band består av fyra rutinerade musiker och har anor från 1960-talet. Repertoarerna har under åren varit i varierande musikstilar, klassiska rock-, pop-, blues- och r 'n' b-låtar, många från 60-talet, men med en hel del inslag av senare material.

Bandets medlemmar idag är Morgan Ottosson, sång och gitarr (tidigare medlem i Beatstones under 60-talet), Bele Fransson, gitarr, bas och sång, Bengt Johansson, trummor och sång, samt Christer Mårtensson, bas, gitarr och sång.

Klart för firande

Reborn Bands första egenproducerade cd, ”Anytime at all”, är nu klar för utgivning. Låtarna är ett urval ur repertoaren och är covers av exempelvis Rolling Stones, Beatles och Chuck Berry. Några av låtarna är inspelade i samband med utgivningen av samlingsalbumet ”Rock from Valley country” 2014.

– Det var lite äldre rock n' roll, vad gäller låtval och sound. De övriga är inspelade vid senare tillfällen och är mer eller mindre kända hitlåtar från slutet av 60-talet och framåt, säger Bele Fransson.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.