2016-04-25 13:54

2016-04-25 13:54

En show med mycket kärlek

ÅMÅL: Dansglädje svängde med till Disney- och rocklåtar

Söndagens dansuppvisning med gruppen Dansglädje spred glädje och energi i Karlbergsgymnasiets aula. Publiken rycktes med och applåderade till låtarna som hade temat vänskap, kärlek och gemenskap.

I söndags visade Dansglädje upp vad de har lärt sig under den gångna terminen. De har haft tio träningstillfällen på sig att öva in danserna, som i år hade temat vänskap, kärlek och gemenskap.

– Det är väl egentligen ett tema som har präglat oss ända sedan starten 2012. De tre känslorna beskriver gruppens karaktär väldigt bra, vilket vi under vårens uppsättning ville förmedla utåt och visa för publiken, säger ledaren Sandra Halling.

Alla kan

Verksamheten Dansglädje, som riktar sig mot personer med funktionsnedsättning, växte fram i och med Sandra Hallings projektarbete ”Alla kan”.

– Uppvisningen som jag och min halvkusin Jakob Halvorsen arrangerade vann stort intresse. Studieförbundet ringde upp mig och frågade om jag ville fortsätta driva dansundervisningen. ”Alla kan” blev dansgruppens motto. Även om det är på olika sätt som något går att genomföra, så kan alla så länge som man försöker, säger Sandra Halling.

I dag undervisar hon och kollegan Sandra Hallström cirka 15 dansare i åldersgruppen 14-64 år.

Lådbil som favorit

Repertoaren av låtar under söndagens uppvisning innefattade de flesta musikstilar. Dansarna svängde med i allt ifrån Disneys ”Can you feel the love tonight” till Bill Haleys ”Rock around the clock”.

Konferencieren Anders Hansson från Studieförbundet Vuxenskolan tyckte bäst om ”Life is a highway”, där dansarna spelade att de körde bil. Före numret frågade han runt bland dansgruppens medlemmar om vilken bil de skulle vilja köra om de fick välja. Svaren han fick var varierade – mammas och pappas bil, en lådbil, en buss, en Opel och en Porsche.

– Dansglädje är ett härligt gäng. De har så mycket energi att ge och är så förväntansfulla. Jag mötte några av dem på affären i fredags. De var jätteivriga inför söndagens uppvisning och frågade flera gånger om jag skulle komma, säger Anders Hansson.

Givande samarbete

Anders Hansson har följt dansgruppen sedan den bildades för fyra år sedan. Även om han inte är med på träningarna så känner Dansglädjes medlemmar igen honom på stan.

– De brukar ropa på mig och ibland ge spontana kramar. Man får så mycket tillbaka av att arbeta tillsammans med den här gruppen. Den spontana glädjen som de sprider är svår att slå, säger Anders Hansson.

Ett exempel på den spontana glädje som dansarna sprider var när Anna Karlsson i slutet på dansuppvisningen lånade mikrofonen från Anders Hansson för att säga till sina föräldrar att hon älskar dem.

I söndags visade Dansglädje upp vad de har lärt sig under den gångna terminen. De har haft tio träningstillfällen på sig att öva in danserna, som i år hade temat vänskap, kärlek och gemenskap.

– Det är väl egentligen ett tema som har präglat oss ända sedan starten 2012. De tre känslorna beskriver gruppens karaktär väldigt bra, vilket vi under vårens uppsättning ville förmedla utåt och visa för publiken, säger ledaren Sandra Halling.

Alla kan

Verksamheten Dansglädje, som riktar sig mot personer med funktionsnedsättning, växte fram i och med Sandra Hallings projektarbete ”Alla kan”.

– Uppvisningen som jag och min halvkusin Jakob Halvorsen arrangerade vann stort intresse. Studieförbundet ringde upp mig och frågade om jag ville fortsätta driva dansundervisningen. ”Alla kan” blev dansgruppens motto. Även om det är på olika sätt som något går att genomföra, så kan alla så länge som man försöker, säger Sandra Halling.

I dag undervisar hon och kollegan Sandra Hallström cirka 15 dansare i åldersgruppen 14-64 år.

Lådbil som favorit

Repertoaren av låtar under söndagens uppvisning innefattade de flesta musikstilar. Dansarna svängde med i allt ifrån Disneys ”Can you feel the love tonight” till Bill Haleys ”Rock around the clock”.

Konferencieren Anders Hansson från Studieförbundet Vuxenskolan tyckte bäst om ”Life is a highway”, där dansarna spelade att de körde bil. Före numret frågade han runt bland dansgruppens medlemmar om vilken bil de skulle vilja köra om de fick välja. Svaren han fick var varierade – mammas och pappas bil, en lådbil, en buss, en Opel och en Porsche.

– Dansglädje är ett härligt gäng. De har så mycket energi att ge och är så förväntansfulla. Jag mötte några av dem på affären i fredags. De var jätteivriga inför söndagens uppvisning och frågade flera gånger om jag skulle komma, säger Anders Hansson.

Givande samarbete

Anders Hansson har följt dansgruppen sedan den bildades för fyra år sedan. Även om han inte är med på träningarna så känner Dansglädjes medlemmar igen honom på stan.

– De brukar ropa på mig och ibland ge spontana kramar. Man får så mycket tillbaka av att arbeta tillsammans med den här gruppen. Den spontana glädjen som de sprider är svår att slå, säger Anders Hansson.

Ett exempel på den spontana glädje som dansarna sprider var när Anna Karlsson i slutet på dansuppvisningen lånade mikrofonen från Anders Hansson för att säga till sina föräldrar att hon älskar dem.

  • Emma Bäckström

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.