2016-04-22 13:19

2016-04-22 17:14

Seaside öppnar igen

ÅMÅL: Klart med driften av Åmåls hamnkrog

Paret Marinko Aleksic och Zabina Nilsson kommer att driva hamnkrogen i Åmål, som tidigare hette Seaside, i sommar. Avtalet, som sträcker sig över fem och en halv månad, skrevs under på fredagen.

Åmåls kommun äger fastigheten Vågen 1 där Åmåls hamnkrog ligger. Restaurangen har stått tom i över ett år, ingen restaurangverksamhet har bedrivits där. Kommunen tog över fastigheten i oktober förra året, med det uttalade målet att hitta en arrendator som är villig att driva restaurang i lokalerna.

Och nu har man hittat det.

”Lättad och glad”

– Jag är lättad och glad. Nu kan vi se med tillförsikt mot sommaren. Det var väldigt viktigt att vi såg till att restaurangen kommer att vara öppen med allt vad vi har på gång i området i sommar, som bluesfesten, hamnkalaset och bokdagar, säger kommunalrådet Michael Karlsson (S).

Marinko Aleksic driver i dag Rosellmagasinet i Bengtsfors. Nu är det klart att Aleksic också tar över restaurangdelen av gamla Seaside. Han gör det tillsammans med sin flickvän Zabina Nilsson, som till vardags jobbar inom vården.

Paret undertecknade på fredagen ett avtal med fastighetsägaren Åmåls kommun, som innebär att de kommer att driva restaurangen under sommaren. Vilket namn den nya krogen kommer att ha är inte klart.

– Vi hyr restaurangen under fem och en halv månad och den drivs parallellt med Rosellmagasinet, med samma organisationsnummer och samma tillstånd. Jag registrerar inte ett nytt namn för den korta perioden. Men jag kallar det Gamla HC, eller HC, säger Marinko Aleksic.

Allt har gått väldigt fort – i slutet av mars blev uppgörelsen klar – och ännu har inte Marinko Aleksic hunnit skaffa alla erforderliga tillstånd. Personal skall också rekryteras. Därför hänger mycket ännu i luften, som när restaurangen kan öppna och hur verksamheten ska se ut.

– Lite är beroende av vilken sorts personal jag får tag i. Men jag har tänkt mig a la carte och kanske dagens lunch på sommaren.

Musikunderhållning?

– Också där hänger det i luften. Jag har kontaktat olika intressenter, som bland annat bluesföreningen. Men det börjar också bli sent nu, att boka artister inför sommaren. Tanken är i alla fall att ha någon form av underhållning en gång i månaden, säger Marinko Aleksic.

Åmåls kommun äger fastigheten Vågen 1 där Åmåls hamnkrog ligger. Restaurangen har stått tom i över ett år, ingen restaurangverksamhet har bedrivits där. Kommunen tog över fastigheten i oktober förra året, med det uttalade målet att hitta en arrendator som är villig att driva restaurang i lokalerna.

Och nu har man hittat det.

”Lättad och glad”

– Jag är lättad och glad. Nu kan vi se med tillförsikt mot sommaren. Det var väldigt viktigt att vi såg till att restaurangen kommer att vara öppen med allt vad vi har på gång i området i sommar, som bluesfesten, hamnkalaset och bokdagar, säger kommunalrådet Michael Karlsson (S).

Marinko Aleksic driver i dag Rosellmagasinet i Bengtsfors. Nu är det klart att Aleksic också tar över restaurangdelen av gamla Seaside. Han gör det tillsammans med sin flickvän Zabina Nilsson, som till vardags jobbar inom vården.

Paret undertecknade på fredagen ett avtal med fastighetsägaren Åmåls kommun, som innebär att de kommer att driva restaurangen under sommaren. Vilket namn den nya krogen kommer att ha är inte klart.

– Vi hyr restaurangen under fem och en halv månad och den drivs parallellt med Rosellmagasinet, med samma organisationsnummer och samma tillstånd. Jag registrerar inte ett nytt namn för den korta perioden. Men jag kallar det Gamla HC, eller HC, säger Marinko Aleksic.

Allt har gått väldigt fort – i slutet av mars blev uppgörelsen klar – och ännu har inte Marinko Aleksic hunnit skaffa alla erforderliga tillstånd. Personal skall också rekryteras. Därför hänger mycket ännu i luften, som när restaurangen kan öppna och hur verksamheten ska se ut.

– Lite är beroende av vilken sorts personal jag får tag i. Men jag har tänkt mig a la carte och kanske dagens lunch på sommaren.

Musikunderhållning?

– Också där hänger det i luften. Jag har kontaktat olika intressenter, som bland annat bluesföreningen. Men det börjar också bli sent nu, att boka artister inför sommaren. Tanken är i alla fall att ha någon form av underhållning en gång i månaden, säger Marinko Aleksic.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.