2016-04-17 11:26

2016-04-17 11:28

Viken vände i andra

FOTBOLL: Bortaseger på Örnäsvallen i seriepremiären

IFK Åmål tog ledningen på Örnäsvallen, men när matchen blåstes av var det IF Viken som hade vunnit med 3–1.
Närmare 600 personer såg Åmålsderbyt i division 4-premiären.

Till slut brakade så fotbollssäsongen i gång i Åmål. IFK Åmåls och IF Vikens spelare kunde inför avspark rada upp sig framför välfyllda läktare på Örnäsvallen.

Det var två lag som båda ville ha boll och spela sig fram som tog plats på planen. Hemmalaget IFK Åmål visade prov på god teknik och ett nätt passningsspel, men det var IF Viken som stod för de bästa chanserna och hade ett antal avslut strax utanför målramen. Viken vann med 3–1 och var också det lag som var närmast att göra fler mål.

Redan efter tio minuter kom Vikens Erik Svanström fri med målvakten, men Samuel Howard avvärjde. I stället var det IFK Åmål som strax därefter gjorde första målet. Yttern Mario Kennedy, som med sin snabbhet låg bakom många av IFK Åmåls farligheter, ryckte förbi på högerkanten. Hans inlägg nådde fram till Gustav Weingartshofer som kunde göra 1–0 till hemmalaget.

Starka på huvudet

I Viken var lagkaptenen Andreas Jonsson viktig och mycket av det offensiva spelet gick genom honom. Men framför allt var gästerna farliga på fasta situationer med starka huvudspelare.

Det var också två hörnor som gjorde att Viken kunde vända i andra halvlek. 1–1 kom till genom att IFK Åmåls målvakts Samuel Howards utboxning landade hos Thomas Sääv, som sköt in bollen. 20 minuter senare nickade samme Sääv in 2–1.

Facht bröt

IFK Åmål hade några chanser att kvittera. Närmast var Gustav Weingartshofer, som blev framspelad av Argjend Mollapolci med en kvart kvar att spela, men Rasmus Facht bröt i sista stund. Det var också en situation där det var mycket nära att hemmalaget fick en straff när Rasmus Facht stoppade Mario Kennedy.

I stället blev det 3–1 när Gassan Kaawach kom fri efter att Viken brutit en IFK-omställning och det blev stort jubel och kramkalas i Vikenlägret efter matchen.

Tryggt bland de ljusblå

Viken, som har en helt annan bredd i truppen jämfört med i fjol, ser ut att bli farligt i år. Med en spelare som Björn Jingfors i backlinjen känns det tryggt på den ljusblå sidan. Men får IFK Åmål bara spela ihop sig finns det potential även där.

Före matchen hölls en tyst minut till minne av Lars-Erik ”Magge” Magnusson.

Till slut brakade så fotbollssäsongen i gång i Åmål. IFK Åmåls och IF Vikens spelare kunde inför avspark rada upp sig framför välfyllda läktare på Örnäsvallen.

Det var två lag som båda ville ha boll och spela sig fram som tog plats på planen. Hemmalaget IFK Åmål visade prov på god teknik och ett nätt passningsspel, men det var IF Viken som stod för de bästa chanserna och hade ett antal avslut strax utanför målramen. Viken vann med 3–1 och var också det lag som var närmast att göra fler mål.

Redan efter tio minuter kom Vikens Erik Svanström fri med målvakten, men Samuel Howard avvärjde. I stället var det IFK Åmål som strax därefter gjorde första målet. Yttern Mario Kennedy, som med sin snabbhet låg bakom många av IFK Åmåls farligheter, ryckte förbi på högerkanten. Hans inlägg nådde fram till Gustav Weingartshofer som kunde göra 1–0 till hemmalaget.

Starka på huvudet

I Viken var lagkaptenen Andreas Jonsson viktig och mycket av det offensiva spelet gick genom honom. Men framför allt var gästerna farliga på fasta situationer med starka huvudspelare.

Det var också två hörnor som gjorde att Viken kunde vända i andra halvlek. 1–1 kom till genom att IFK Åmåls målvakts Samuel Howards utboxning landade hos Thomas Sääv, som sköt in bollen. 20 minuter senare nickade samme Sääv in 2–1.

Facht bröt

IFK Åmål hade några chanser att kvittera. Närmast var Gustav Weingartshofer, som blev framspelad av Argjend Mollapolci med en kvart kvar att spela, men Rasmus Facht bröt i sista stund. Det var också en situation där det var mycket nära att hemmalaget fick en straff när Rasmus Facht stoppade Mario Kennedy.

I stället blev det 3–1 när Gassan Kaawach kom fri efter att Viken brutit en IFK-omställning och det blev stort jubel och kramkalas i Vikenlägret efter matchen.

Tryggt bland de ljusblå

Viken, som har en helt annan bredd i truppen jämfört med i fjol, ser ut att bli farligt i år. Med en spelare som Björn Jingfors i backlinjen känns det tryggt på den ljusblå sidan. Men får IFK Åmål bara spela ihop sig finns det potential även där.

Före matchen hölls en tyst minut till minne av Lars-Erik ”Magge” Magnusson.

Matchfakta

Division 4 Bohuslän-Dal

IFK Åmål – IF Viken 1–3 (1–0)

Målen: 1–0 Gustav Weingartshofer (16), 1–1 Thomas Sääv (48), 1–2 Thomas Sääv (70), 1–3 Gassan Kaawach (83).

Varningar: IFK Åmål: 1. IF Viken: 2.

Domare: Peshang Salih.

Publik: 583.