2016-04-15 16:00

2016-04-15 16:00

Dom efter skolmisshandel

SÄFFLE

Hovrätten fastställer tingsrättens tidigare dom där en skolelev från Säffle dömts till 20 timmars ungdomstjänst för misshandel av en skolelev från Åmål. Detta inträffade på Herrgårdsgymnasiet i december i fjol.

Åklagaren yrkade att Säfflekillen skulle dömas till 50 timmars samhällstjänst eftersom hon anser att misshandeln mot Åmålskillen var grövre än det tingsrätten dömde för. Målsäganden hade också i tingsrätten yrkat på ett skadestånd på 6 000 kronor vilket avslogs av tingsrätten. Även här gick hovrätten på tingsättens linje; inget skadestånd ska utdömas.

Åklagaren yrkade att Säfflekillen skulle dömas till 50 timmars samhällstjänst eftersom hon anser att misshandeln mot Åmålskillen var grövre än det tingsrätten dömde för. Målsäganden hade också i tingsrätten yrkat på ett skadestånd på 6 000 kronor vilket avslogs av tingsrätten. Även här gick hovrätten på tingsättens linje; inget skadestånd ska utdömas.