2016-04-11 16:39

2016-04-11 16:39

Stort tårtkalas på gågatan

ÅMÅL: Ungdomar från olika länder hittar på saker tillsammans

I går, måndag, samlades 25 volontärer från olika delar av Europa till ett gemensamt kick-off-läger i Åmål. Bland annat kommer de att bjuda allmänheten på ett stort tårtkalas på gågatan.

Det är frivilligorganisationen Samverket som är värd för lägret, där deltagare från fem olika länder medverkar. Varje land representeras av fyra deltagare och en ledare.

Ett av de roligaste inslagen under lägerveckan blir det integrationskafé som deltagarna kommer att anordna på torsdag. Då ska de servera rykande hett kaffe och te, samt bitar från en åtta meter lång prinsesstårta mitt på gågatan.

I övrigt innehåller programmet allt från diverse workshoppar till en utflykt i Tössebäckens skärgård. Syftet med hela lägret är att diskutera och utväxla idéer som har med volontärarbete att göra, utifrån kulturell och social integration.

Målsättningen är bland annat att skapa nätverk och uppmuntra ungdomar till att vara aktiva i samhället.

Det är frivilligorganisationen Samverket som är värd för lägret, där deltagare från fem olika länder medverkar. Varje land representeras av fyra deltagare och en ledare.

Ett av de roligaste inslagen under lägerveckan blir det integrationskafé som deltagarna kommer att anordna på torsdag. Då ska de servera rykande hett kaffe och te, samt bitar från en åtta meter lång prinsesstårta mitt på gågatan.

I övrigt innehåller programmet allt från diverse workshoppar till en utflykt i Tössebäckens skärgård. Syftet med hela lägret är att diskutera och utväxla idéer som har med volontärarbete att göra, utifrån kulturell och social integration.

Målsättningen är bland annat att skapa nätverk och uppmuntra ungdomar till att vara aktiva i samhället.