2016-04-11 08:28

2016-04-11 08:29

Mingel, mat och grattiskramar

ÅMÅL: Näringslivsgala i Kulturmagasinet

Tre företagare, två hantverkare och en politiker hyllades i Kulturmagasinet när det på fredagskvällen anordnades lokal näringslivsgala i Åmål. God mat och het underhållning ramade in evenemanget.

– Äntligen! ropade Malin Lundberg, när hon och Jessica Karlsson fick ta emot diplomet som förkunnar att de är Årets företagare i Åmåls kommun.

Tidigare har utmärkelsen bland annat gått till lantbrukarparet Bäckström, entreprenörsföretaget SLL och två bilhandlare. Men den här gången ville organisationen Företagarna lyfta fram centrumhandeln, där Malin Lundberg och Jessica Karlsson har varit ett uppskattat inslag sedan slutet av 1990-talet med deras gemensamma butik Stilmagazinet.

– De fyller ett viktigt utbud i staden, säger Företagarnas ordförande Fredrik Pettersson, som även delade ut mästarbrev till frisören Sara Träff och gesällbrev till målaren Erik Olsson.

Eld och musik

Sammanlagt 88 personer deltog på årets näringslivsgala, den sjunde i ordningen. Först serverades en läcker tvårättersmeny från Berga bistro (rödvinsbrässerat lammlägg med potatisgratäng och citronmousse), sedan bjöds det på häftig underhållning av eldartisterna Daniel Sundler och Anna Mattisson.

Sist ut på scenen var rockbandet Roadhouse, men kvällens huvudattraktioner var ändå prisutdelningarna. En mottagare blev kommunalrådet Michael Karlsson (S), som utsågs till Årets våghals av Åmåls industriförening. Priset fick han för det dyra men i slutändan lyckade beslutet att ta hit ostindiefararen Götheborg förra sommaren.

För kommunens räkning uppmärksammade Michael Karlsson mathandlaren Peter Cullander och restaurangägaren Roger Fayad med gåvor. Medan Cullander framgångsrikt har utvecklat Ica Lejonet, så utsågs Roger Fayad nyligen till Årets franchisetagare i Sverige, mycket tack vare Sibyllarestaurangen i Åmål.

Inom kort ska den nämnda restaurangen utökas med 40–50 sittplatser.

– Jag säger A, men jag säger inte B: det kommer att byggas någonting mer ute vid rondellen, sa Roger Fayad, innan han prisades i Kulturmagasinet.

– Äntligen! ropade Malin Lundberg, när hon och Jessica Karlsson fick ta emot diplomet som förkunnar att de är Årets företagare i Åmåls kommun.

Tidigare har utmärkelsen bland annat gått till lantbrukarparet Bäckström, entreprenörsföretaget SLL och två bilhandlare. Men den här gången ville organisationen Företagarna lyfta fram centrumhandeln, där Malin Lundberg och Jessica Karlsson har varit ett uppskattat inslag sedan slutet av 1990-talet med deras gemensamma butik Stilmagazinet.

– De fyller ett viktigt utbud i staden, säger Företagarnas ordförande Fredrik Pettersson, som även delade ut mästarbrev till frisören Sara Träff och gesällbrev till målaren Erik Olsson.

Eld och musik

Sammanlagt 88 personer deltog på årets näringslivsgala, den sjunde i ordningen. Först serverades en läcker tvårättersmeny från Berga bistro (rödvinsbrässerat lammlägg med potatisgratäng och citronmousse), sedan bjöds det på häftig underhållning av eldartisterna Daniel Sundler och Anna Mattisson.

Sist ut på scenen var rockbandet Roadhouse, men kvällens huvudattraktioner var ändå prisutdelningarna. En mottagare blev kommunalrådet Michael Karlsson (S), som utsågs till Årets våghals av Åmåls industriförening. Priset fick han för det dyra men i slutändan lyckade beslutet att ta hit ostindiefararen Götheborg förra sommaren.

För kommunens räkning uppmärksammade Michael Karlsson mathandlaren Peter Cullander och restaurangägaren Roger Fayad med gåvor. Medan Cullander framgångsrikt har utvecklat Ica Lejonet, så utsågs Roger Fayad nyligen till Årets franchisetagare i Sverige, mycket tack vare Sibyllarestaurangen i Åmål.

Inom kort ska den nämnda restaurangen utökas med 40–50 sittplatser.

– Jag säger A, men jag säger inte B: det kommer att byggas någonting mer ute vid rondellen, sa Roger Fayad, innan han prisades i Kulturmagasinet.