2016-04-11 13:23

2016-04-11 13:24

Många signaturmelodier

ÅMÅL: Åmål Concert Band och Slottsbrons Musikkår gav tv-konsert på Karlbergsteatern

Mupparna, Skärgårdsdoktorn och Dallas. Minnen av många klassiska tittarsuccéer väcktes till liv när Åmål Concert Band och Slottsbrons Musikkår gav en söndagskonsert fullspäckad av tv-signaturer på Karlbergsteatern.

Ledmotiv från filmer och musikaler har Åmål Concert Band spelat sedan orkestern bildades för cirka fem år sedan. Samtidigt har tv-världen varit ganska otrampad mark för musikerna, åtminstone fram till den gångna helgen. Tillsammans med Slottsbrons Musikkår framförde Åmål Concert Band ett program som kallas för ”Vad är det på tv?” i Grums på lördagseftermiddagen och ett dygn senare sammanstrålade grupperna för en repris på Karlbergsteatern i Åmål.

Delat ansvar

Konserten leddes växelvis av dirigenterna Fredrik Myrén och Pär Burman, medan Jessica Fleetwood agerade konferencier. Inför varje låt gav hon en kort presentation av tv-serierna som orkestrerarna hade lånat material från. Först ut var det struttiga ledmotivet till ”The Muppet show”, som följdes av en välbekant slinga från ”Skärgårdsdoktorn”.

Med tanke på att signaturmelodier oftast är ganska korta, så blev det ett ganska rappt tempo i konserten. Bara vid några få tillfällen broderade banden ut musiken, exempelvis genom att så samman flera låtar till medley.

Det återkommande mellansnacket var också (för en gångs skull) ganska givande. De flesta i publiken kunde säkert koppla merparten av låtarna till rätt serie, men det var nog ytterst få som kände till kompositörernas namn och historia före konserten.

Ledmotiv från filmer och musikaler har Åmål Concert Band spelat sedan orkestern bildades för cirka fem år sedan. Samtidigt har tv-världen varit ganska otrampad mark för musikerna, åtminstone fram till den gångna helgen. Tillsammans med Slottsbrons Musikkår framförde Åmål Concert Band ett program som kallas för ”Vad är det på tv?” i Grums på lördagseftermiddagen och ett dygn senare sammanstrålade grupperna för en repris på Karlbergsteatern i Åmål.

Delat ansvar

Konserten leddes växelvis av dirigenterna Fredrik Myrén och Pär Burman, medan Jessica Fleetwood agerade konferencier. Inför varje låt gav hon en kort presentation av tv-serierna som orkestrerarna hade lånat material från. Först ut var det struttiga ledmotivet till ”The Muppet show”, som följdes av en välbekant slinga från ”Skärgårdsdoktorn”.

Med tanke på att signaturmelodier oftast är ganska korta, så blev det ett ganska rappt tempo i konserten. Bara vid några få tillfällen broderade banden ut musiken, exempelvis genom att så samman flera låtar till medley.

Det återkommande mellansnacket var också (för en gångs skull) ganska givande. De flesta i publiken kunde säkert koppla merparten av låtarna till rätt serie, men det var nog ytterst få som kände till kompositörernas namn och historia före konserten.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.