2016-04-04 18:58

2016-04-04 18:58

Hovrätten avslog överklagande

ÅMÅL: Misstänkta för bombattacken förblir på fri fot

Samtliga som är misstänkta för inblandning i bombattacken i Åmål kommer att vara kvar på fri fot. Detta står klart sedan hovrätten avslagit en överklagan från åklagaren.

Åklagaren Eva Johnsson gillade inte att tingsrätten släppte alla de misstänkta för bombattacken och överklagade därför beslutet i tre av de fyra fallen till hovrätten.

Det första ärendet avgjordes i fredags och övriga två på måndagen. I samtliga fall blev utfallet det samma: hovrätten avslår överklagandet. Därmed kommer samtliga misstänkta att förbli på fri fot.

Vid torsdagens förhandlingar i Vänersborgs tingsrätt begärde åklagaren att tre män och en kvinna i 25–30-åråldern skulle häktas misstänkta för mordförsök i Åmål under påskhelgen. Men då domaren ansåg att bevisningen inte höll, släpptes de misstänkta.

Kan försvåra

Eftersom Eva Johnsson anser att frisläppandet kan försvåra utredningen överklagade hon tingsrättens beslut i tre av de fyra fallen till hovrätten. Rätten ser dock ingen anledning till att upphäva det tidigare beslutet, varför överklagandena avslogs.

Bombattacken utfördes i en lägenhet i Åmål tidigt på påskdagen den 27 mars. Kvinnan som bor i lägenheten låg och sov på övervåningen, medan hennes sambo satt i vardagsrummet och kollade på tv, då ett explosivt föremål kastades in i hallen.

Vare sig kvinnan eller mannen drabbades av några fysiska skador i attacken.

Åklagaren Eva Johnsson gillade inte att tingsrätten släppte alla de misstänkta för bombattacken och överklagade därför beslutet i tre av de fyra fallen till hovrätten.

Det första ärendet avgjordes i fredags och övriga två på måndagen. I samtliga fall blev utfallet det samma: hovrätten avslår överklagandet. Därmed kommer samtliga misstänkta att förbli på fri fot.

Vid torsdagens förhandlingar i Vänersborgs tingsrätt begärde åklagaren att tre män och en kvinna i 25–30-åråldern skulle häktas misstänkta för mordförsök i Åmål under påskhelgen. Men då domaren ansåg att bevisningen inte höll, släpptes de misstänkta.

Kan försvåra

Eftersom Eva Johnsson anser att frisläppandet kan försvåra utredningen överklagade hon tingsrättens beslut i tre av de fyra fallen till hovrätten. Rätten ser dock ingen anledning till att upphäva det tidigare beslutet, varför överklagandena avslogs.

Bombattacken utfördes i en lägenhet i Åmål tidigt på påskdagen den 27 mars. Kvinnan som bor i lägenheten låg och sov på övervåningen, medan hennes sambo satt i vardagsrummet och kollade på tv, då ett explosivt föremål kastades in i hallen.

Vare sig kvinnan eller mannen drabbades av några fysiska skador i attacken.