2016-04-04 13:29

2016-04-04 13:29

Åmåls Idol-hopp åkte ut

TV: Johan Skjervik föll med flaggan i topp

Det ville sig inte riktigt för Johan Skjervik i semifinalen av norska Idol. Men trots utebliven finalplats är 23-åringen från Åmål mer än nöjd med sitt tv-äventyr.
– Jag hade inte trivts med att komma längre i tävlingen, säger han.

Som ende svensk bland åtta semifinalister hade Johan Skjervik redan från början tuffa odds att besegra i kampen om de återstående finalplatserna. På scenen gjorde han sitt bästa för att övertyga juryn och tv-tittarna, men i slutändan blev det ändå två konkurrenter som gick vidare.

– Jag är väldigt nöjd med min insats, säger Karl Johan Skjervik, som inte är det minsta bitter över att checka ut från Idol-bubblan.

– Det blev ett ganska naturligt avslut. Jag kom till en punkt där jag hade upplevt det jag kunde uppnå i tävlingen.

På scenen framförde han ”When we were young”, av The Killers.

– Det är en tuff låt att spela med mycket text och lite andrum. Men jag är ändå nöjd med hur numret såg ut och hur det lät under största delen av låten, säger Johan Skjervik, som både fick ros och ris av jurymedlemmarna.

Några av dem tyckte att han ”pitchade” lite för mycket i sången.

Håller inte med

– Allt som händer i programmet är ganska förberett, så jag förstår varför juryn säger som de sa i programmet. Jag håller inte med om allt, men det är inga 'hard feelings' från min sida, säger Johan Skjervik.

Redan innan semifinalen drog i gång var han inställd på att få lämna programmet. Och när sändningen väl började fanns det inga luckor kvar att bli nervös under.

– Väntan i sig var inte så farlig. Först framfördes några låtar, sedan sa programledaren att vi är tillbaka efter nyheterna och sporten, eller något liknande. Och pom, så hade klockan gått. Man hann inte tänka så mycket, säger 23-åringen, som hade en egen hejaklack med 23 personer på plats i H3 Arena utanför Oslo.

– Det var ett gôtt gäng. Skitkul att de var där och det gav mig en härlig känsla efteråt. Jag är väldigt nöjd över att ha kommit dit jag kom som Idol-deltagare, det har gjort mig motiverad att styra mer själv. Nu vill jag bara spela och skriva egna låtar. Det var länge sedan jag kände så, säger Johan Skjervik, som knappt har sysslat med musik sedan han började jobba i Oslo för nått år sedan.

Målet är att ge ut en ep eller ett album med egenskrivna låtar.

– Jag vill bara ge musiken en chans.

Som ende svensk bland åtta semifinalister hade Johan Skjervik redan från början tuffa odds att besegra i kampen om de återstående finalplatserna. På scenen gjorde han sitt bästa för att övertyga juryn och tv-tittarna, men i slutändan blev det ändå två konkurrenter som gick vidare.

– Jag är väldigt nöjd med min insats, säger Karl Johan Skjervik, som inte är det minsta bitter över att checka ut från Idol-bubblan.

– Det blev ett ganska naturligt avslut. Jag kom till en punkt där jag hade upplevt det jag kunde uppnå i tävlingen.

På scenen framförde han ”When we were young”, av The Killers.

– Det är en tuff låt att spela med mycket text och lite andrum. Men jag är ändå nöjd med hur numret såg ut och hur det lät under största delen av låten, säger Johan Skjervik, som både fick ros och ris av jurymedlemmarna.

Några av dem tyckte att han ”pitchade” lite för mycket i sången.

Håller inte med

– Allt som händer i programmet är ganska förberett, så jag förstår varför juryn säger som de sa i programmet. Jag håller inte med om allt, men det är inga 'hard feelings' från min sida, säger Johan Skjervik.

Redan innan semifinalen drog i gång var han inställd på att få lämna programmet. Och när sändningen väl började fanns det inga luckor kvar att bli nervös under.

– Väntan i sig var inte så farlig. Först framfördes några låtar, sedan sa programledaren att vi är tillbaka efter nyheterna och sporten, eller något liknande. Och pom, så hade klockan gått. Man hann inte tänka så mycket, säger 23-åringen, som hade en egen hejaklack med 23 personer på plats i H3 Arena utanför Oslo.

– Det var ett gôtt gäng. Skitkul att de var där och det gav mig en härlig känsla efteråt. Jag är väldigt nöjd över att ha kommit dit jag kom som Idol-deltagare, det har gjort mig motiverad att styra mer själv. Nu vill jag bara spela och skriva egna låtar. Det var länge sedan jag kände så, säger Johan Skjervik, som knappt har sysslat med musik sedan han började jobba i Oslo för nått år sedan.

Målet är att ge ut en ep eller ett album med egenskrivna låtar.

– Jag vill bara ge musiken en chans.