2016-03-22 12:17

2016-03-22 12:17

Doug Seegers spelar på Café XO i sommar

ÅMÅL: Finbesök på bakgårdsscenen

Countrystjärnan Doug Seegers är klar för ett gig på Café XO i sommar, närmare bestämt den 3 juli. Konserten blir en perfekt uppvärmning av bakgårdsscenen inför Åmåls bluesfest, som drar i gång veckan efter.

Från utblottad gatumusiker i Nashville till folkkär tv-stjärna i Sverige – det är en spännande resa som Doug Seeger har varit med om under de senaste åren. Och framgången bara fortsätter. Till sommaren väntar en ny Nordenturné och Café XO i Åmål är glädjande nog ett av spelställena. Första söndagen i juni är datumet som gäller för den som vill ta del av säsongens countryhöjdpunkt på bakgårdscenen.

Doug Seegers fick ett stort genombrott efter sin medverkan i tv-serien ”Jills veranda”. Programledaren Jill Johnson upptäckte Seeger när han satt och spelade utanför ett soppkök för fattiga och tog med honom till studion. Avsnittet visades i mars 2014 och gjorde omgående den 64-årige amerikanen till en stor stjärna i både Sverige och de andra Nordiska länderna.

Från utblottad gatumusiker i Nashville till folkkär tv-stjärna i Sverige – det är en spännande resa som Doug Seeger har varit med om under de senaste åren. Och framgången bara fortsätter. Till sommaren väntar en ny Nordenturné och Café XO i Åmål är glädjande nog ett av spelställena. Första söndagen i juni är datumet som gäller för den som vill ta del av säsongens countryhöjdpunkt på bakgårdscenen.

Doug Seegers fick ett stort genombrott efter sin medverkan i tv-serien ”Jills veranda”. Programledaren Jill Johnson upptäckte Seeger när han satt och spelade utanför ett soppkök för fattiga och tog med honom till studion. Avsnittet visades i mars 2014 och gjorde omgående den 64-årige amerikanen till en stor stjärna i både Sverige och de andra Nordiska länderna.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.