2016-03-21 17:27

2016-03-21 17:27

Kvinnan pekar ut den 28-årige mannen

ÅMÅL: Omfattande förundersökning efter julaftonsmordet

Den 40-åriga kvinnan pekar indirekt ut den 28-årige mannen som skyldigt till mordet på en Åmålsbo på julaftonskvällen.
Mannen har tigit sig igenom alla förhör.

Av den omfattande förundersökningen efter det misstänkta mordet i Åmål på julafton 2015, framgår att polisen säkrat DNA-spår från den 28-årige mannen på en skalpell som hittats i lägenheten och anses vara mordvapnet.

28-åringen har konstant genom utredningen vägrat svara på polisens frågor. Han anser sig inte ha något med brottet att göra.

Båda nekar

Även den 40-åriga kvinnan nekar till brott. I stämningsansökan menar åklagaren Katarina Olsson att kvinnan varit närvarande på brottsplatsen och i vart fall psykiskt understött 28-åringen i sitt handlade.

I förhören säger kvinnan att hon sett 28-åringen misshandla 54-åringen, men säger sig inte ha sett något vapen. Hon trodde att 28-åringen enbart använde händerna och förstod aldrig att våldet var så allvarligt.

Till grannen

Kvinnan, och senare också mannen, tog därefter sin tillflykt till en granne. Där ska mannen, enligt kvinnan, ha sagt sig villig att ta på sig misshandeln.

Efter att bråk uppstod på julaftonskvällen mellan den dödade mannen och den 40-åriga kvinnan, ringde mannen SOS Alarm. I telefonsamtalet uppger han att han blivit misshandlad av kvinnan. Kvinnan, å sin sida, säger att hon misshandlats av honom.

Efter mannens samtal till SOS Alarm försöker kvinnan nå sin släkting för att berätta vad som hänt. När hon inte svarar ringer kvinnan till 28-åringen.

Kom oombedd

Enligt kvinnan berättar hon att hon blivit slagen. Hon menar att 28-åringen då oombedd redan efter tio minuter, ska ha dykt upp i lägenheten. Då ska 28-åringen ha misshandlat offret, som hämnd för att han givit sig på den 40-åriga kvinnan.

Åklagaren menar att de båda tillsammans och i samförstånd utfört brottet och att yrkandet i första hand ska gälla mord för båda, alternativt anstiftan eller medhjälp till mord för kvinnan. I andra hand gäller yrkandet grovt vållande till annans död och grov misshandel, alternativt för kvinnan medhjälp.

Av den omfattande förundersökningen efter det misstänkta mordet i Åmål på julafton 2015, framgår att polisen säkrat DNA-spår från den 28-årige mannen på en skalpell som hittats i lägenheten och anses vara mordvapnet.

28-åringen har konstant genom utredningen vägrat svara på polisens frågor. Han anser sig inte ha något med brottet att göra.

Båda nekar

Även den 40-åriga kvinnan nekar till brott. I stämningsansökan menar åklagaren Katarina Olsson att kvinnan varit närvarande på brottsplatsen och i vart fall psykiskt understött 28-åringen i sitt handlade.

I förhören säger kvinnan att hon sett 28-åringen misshandla 54-åringen, men säger sig inte ha sett något vapen. Hon trodde att 28-åringen enbart använde händerna och förstod aldrig att våldet var så allvarligt.

Till grannen

Kvinnan, och senare också mannen, tog därefter sin tillflykt till en granne. Där ska mannen, enligt kvinnan, ha sagt sig villig att ta på sig misshandeln.

Efter att bråk uppstod på julaftonskvällen mellan den dödade mannen och den 40-åriga kvinnan, ringde mannen SOS Alarm. I telefonsamtalet uppger han att han blivit misshandlad av kvinnan. Kvinnan, å sin sida, säger att hon misshandlats av honom.

Efter mannens samtal till SOS Alarm försöker kvinnan nå sin släkting för att berätta vad som hänt. När hon inte svarar ringer kvinnan till 28-åringen.

Kom oombedd

Enligt kvinnan berättar hon att hon blivit slagen. Hon menar att 28-åringen då oombedd redan efter tio minuter, ska ha dykt upp i lägenheten. Då ska 28-åringen ha misshandlat offret, som hämnd för att han givit sig på den 40-åriga kvinnan.

Åklagaren menar att de båda tillsammans och i samförstånd utfört brottet och att yrkandet i första hand ska gälla mord för båda, alternativt anstiftan eller medhjälp till mord för kvinnan. I andra hand gäller yrkandet grovt vållande till annans död och grov misshandel, alternativt för kvinnan medhjälp.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.