2016-03-21 15:21

2016-03-21 15:21

Åmålsföretag SM-klart

UNG FÖRETAGSAMHET: Creative Child UF från Karlbergsgymnasiet vann på mässa i Trollhättan

Åmål och Karlbergsgymnasiet kommer att representeras av Creative Child UF vid SM i Ung företagsamhet, som hålls i Stockholm den 16–17 maj. Detta står klart efter helgens stora regionsmässa i Trollhättan.

Över 4 000 personer besökte under lördagen Nova Arena i Trollhättan, där 125 UF-företag från hela Fyrbodalsområdet gjorde upp om startplatser i SM. Flera tävlingar genomfördes under dagen och den stora vinnaren blev Mjölkbudet UF, från Fridagymnasiet i Vänersborg som kammade hem förstapriset i hela fyra kategorier.

”Ett helhetskoncept”

Framgångsrikt blev även Creative Child UF från Karlbergsgymnasiet i Åmål som vann kategorin Årets produktutveckling, med motiveringen: ”Innovatörerna har arbetat igenom ett helhetskoncept. Produkten ligger i tiden, sprider glädje och har precis som barn en mycket stor utvecklingspotential.” Förstaplatsen innebär att företaget är direktkvalificerat för SM i Stockholm.

Kreativa böcker

Creative Child UF startades av Lina Videdal, Michaela Johansson, Anna Hjort och Alexandra Skoog, som alla går barn- och fritidsprogrammet på Karlbergsgymnasiet. Tillsammans har de skapat en barnbok där läsaren uppmanas att bidra med egna illustrationer. På så vis vill upphovstjejerna bidra till ökad fantasi och kreativitet.

Blev tvåa också

Creative Child UF knep även hedrande andraplatser i kategorierna Årets vara och Årets monter. I det förstnämnda fallet lyder motiveringen: ”För deras nytänkande att på ett tidsenligt pedagogiskt sätt stimulera barns kreativitet och utveckling som skapar självkänsla och ökar förståelse för människors olikheter.

Över 4 000 personer besökte under lördagen Nova Arena i Trollhättan, där 125 UF-företag från hela Fyrbodalsområdet gjorde upp om startplatser i SM. Flera tävlingar genomfördes under dagen och den stora vinnaren blev Mjölkbudet UF, från Fridagymnasiet i Vänersborg som kammade hem förstapriset i hela fyra kategorier.

”Ett helhetskoncept”

Framgångsrikt blev även Creative Child UF från Karlbergsgymnasiet i Åmål som vann kategorin Årets produktutveckling, med motiveringen: ”Innovatörerna har arbetat igenom ett helhetskoncept. Produkten ligger i tiden, sprider glädje och har precis som barn en mycket stor utvecklingspotential.” Förstaplatsen innebär att företaget är direktkvalificerat för SM i Stockholm.

Kreativa böcker

Creative Child UF startades av Lina Videdal, Michaela Johansson, Anna Hjort och Alexandra Skoog, som alla går barn- och fritidsprogrammet på Karlbergsgymnasiet. Tillsammans har de skapat en barnbok där läsaren uppmanas att bidra med egna illustrationer. På så vis vill upphovstjejerna bidra till ökad fantasi och kreativitet.

Blev tvåa också

Creative Child UF knep även hedrande andraplatser i kategorierna Årets vara och Årets monter. I det förstnämnda fallet lyder motiveringen: ”För deras nytänkande att på ett tidsenligt pedagogiskt sätt stimulera barns kreativitet och utveckling som skapar självkänsla och ökar förståelse för människors olikheter.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.