2016-03-18 15:38

2016-03-18 15:38

"Min klient har inte ett skit med detta att göra"

ÅMÅL: 40-åringens försvarsadvokat kritisk till åtalet

Den 40-åriga kvinnans försvarsadvokat Bengt-Erik Sik är upprörd över åtalet mot hans klient.
– Stämningsansökan är full med antaganden och gissningar. Jag är övertygad att min klient inte har ett skit med detta att göra, säger Sik.

Den 40-åriga kvinnan bodde tillsammans med 54-åringen vid tidpunkten för mordet. Hon var också den första som greps, misstänkt för att ha varit inblandad.

”Helt oskyldig”

Och förutom en kort period på fri fot, så har hon suttit häktad – misstänkt för grovt vållande till annans död.

När hon nu åtalas, så åtalas hon för mord. Tillsammans med en 28-årig man.

– Min klient skulle ha varit släppt på fri fot för flera månader sedan. Min uppfattning är att hon är helt oskyldig, hon har inte ett skit med detta att göra, säger 40-åringens försvarare Bengt-Erik Sik.

”Gissningar”

– Stämningsansökan är full med garderingar, antaganden och gissningar. Åklagaren kan inte ens bestämma sig för vad hon ska gissa på, fortsätter försvarsadvokaten.

Tycker du att kammaråklagare Katarina Olsson gjort ett dåligt jobb?

– Jag vill inte sätta något betyg, men min uppfattning är att hon inte har stöd för några av sina påståenden mot min klient, ingen teknisk bevisning, ingenting.

Vad säger din klient, medger hon att hon varit i lägenheten?

– Ja, hon bor ju där så det är inte så konstigt om hon varit på plats. Men hon har inget med detta att göra. Min klient har blivit väldigt hårt ansatt i det här, den stackars flickan. Det här var inte alls bra, säger 40-åringens försvarsadvokat Bengt-Erik Sik.

Den 40-åriga kvinnan bodde tillsammans med 54-åringen vid tidpunkten för mordet. Hon var också den första som greps, misstänkt för att ha varit inblandad.

”Helt oskyldig”

Och förutom en kort period på fri fot, så har hon suttit häktad – misstänkt för grovt vållande till annans död.

När hon nu åtalas, så åtalas hon för mord. Tillsammans med en 28-årig man.

– Min klient skulle ha varit släppt på fri fot för flera månader sedan. Min uppfattning är att hon är helt oskyldig, hon har inte ett skit med detta att göra, säger 40-åringens försvarare Bengt-Erik Sik.

”Gissningar”

– Stämningsansökan är full med garderingar, antaganden och gissningar. Åklagaren kan inte ens bestämma sig för vad hon ska gissa på, fortsätter försvarsadvokaten.

Tycker du att kammaråklagare Katarina Olsson gjort ett dåligt jobb?

– Jag vill inte sätta något betyg, men min uppfattning är att hon inte har stöd för några av sina påståenden mot min klient, ingen teknisk bevisning, ingenting.

Vad säger din klient, medger hon att hon varit i lägenheten?

– Ja, hon bor ju där så det är inte så konstigt om hon varit på plats. Men hon har inget med detta att göra. Min klient har blivit väldigt hårt ansatt i det här, den stackars flickan. Det här var inte alls bra, säger 40-åringens försvarsadvokat Bengt-Erik Sik.